Before the Devil Knows You're Dead (2007)

No one was supposed to get hurt.

Het is een hele prestatie om op 83-jarige leeftijd een film te regisseren, maar het blijkt geen garantie voor een geraffineerde productie.
play

7,4 details

  • 117 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
117 Min Verenigde Staten

Twee broers besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als een van hen zich niet aan afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden.

Regie
Sidney Lumet
Cast
Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Michael Shannon, Marisa Tomei, Albert Finney, Amy Ryan, Damon Gupton, Rosemary Harris, Brian F. O'Byrne, Arija Bareikis, Aleksa Palladino, Lee Wilkof, Leonardo Cimino, Blaine Horton, Sarah Livingston.
Budget
$ 18.000.000
Opbrengst
$ 25.005.257
Release
26.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Sidney Lumet | Cast: Philip Seymour Hoffman (Andy), Ethan Hawke (Hank), Marisa Tomei (Gina), Albert Finney (Charles) | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2007

Het is toch een beetje sneu gezicht: een oude man die wanhopig hip probeert te zijn. Vooral als uit zijn pogingen alleen maar onbegrip blijkt voor de nieuwe, hippe technieken. Neem Sidney Lumet en zijn in Amerika veelgeprezen Before the Devil Knows You’re Dead. Het lijkt alsof hij vijftien jaar na dato Tarantino heeft ontdekt en dacht: “hé, dat kan ik ook!”. Nou...nee.

In de film spelen Philip Seymour Hoffman en Ethan Hawke twee broers die geld nodig hebben. Hoffmans Andy lijkt succesvol, maar heeft het financieel moeilijk door onder andere zijn drugsverslaving, terwijl Hawkes Hank de alimentatie voor zijn ex-vrouw en dochtertje niet kan opbrengen. Ze besluiten een klein juwelenwinkeltje te overvallen... nota bene het juwelenwinkeltje van hun eigen ouders. Andy is het brein achter de operatie en Hank moet het plan uitvoeren. Natuurlijk gaat dit fout, heel fout, en wordt het later alleen maar erger.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Before the Devil Knows You're Dead Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Crack

"...Die flashbacks hadden van mij niet gehoeven. Overigens een sterk script met een goede cast, maar......"

marcu5

"...Boeiend verhaal waarin de spanning geleidelijk aan oploopt door goed opgebouwde flashbacks. "We've g......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Before the Devil Knows You're Dead

acties