6,3 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Italië

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrea Porporati | Cast:) Luigi Lo Cascio (Saro Scordia), Donatella Fiocciaro (Ada), Tony Gambino (Gaetano), | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2007

Sicilië is een eiland waar fantasie werkelijkheid ontmoet. Toen in 2006 maffiabaas Bernardo Provenzano werd opgepakt en 43 jaar kreeg voor maar liefst 275 bewezen moorden, leek dat het einde van een tijdperk. De Italiaanse maffia heeft echter nog steeds een flinke vinger in de pap van de landelijke politiek en economie (Berlusconi?). Je zou er het liefst niks mee te maken willen hebben. In films is de maffia echter een romantisch clubje antihelden geworden. We houden van ze, ook al zijn ze slecht en moeten ze de gevangenis in. Onze verhouding met de pasta-etende bromberen is zoet en zuur, de titel van dit nieuwe Italiaanse maffia-epos omschrijft het mooi.

De jonge Siciliaan Saro Scordia wordt na de dood van zijn vader opgevangen door de lokale maffia en belandt zo in de wereld van de georganiseerde misdaad. Ambitie en macht zijn katalyserend en al snel werkt Saro zich op in de rangen. Hij heeft duidelijk iets te bewijzen, maar dan smelt zijn harde maffiahartje voor de mooie Ada. Saro probeert het uitzicht op een rustig burgerbestaan te combineren met zijn moorddadige werk, totdat het geweten begint te knagen. Een uitweg is echter moeilijk te vinden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dolce e l'amaro, Il

acties