The Bank Job (2008)

The true story of a heist gone wrong... in all the right ways.

De heist is ondanks alle onderbrekingen overigens wel de moeite waard.
play

7,0 details

  • 111 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigd Koninkrijk

Autohandelaar Terry is in het verleden niet altijd even netjes geweest, maar probeert zoveel mogelijk op het rechte pad te blijven. Totdat het mooie fotomodel Martine hem vraagt de leiding te nemen bij een bankoverval in de Londense Baker Street. Terry ziet het als de kans van zijn leven. Aan de hand van een waterdicht plan zullen ze de privékluisjes plunderen. Naast miljoenen ponden aan cashgeld en sieraden bevatten de kluisjes echter ook geheimen die het daglicht niet verdragen kunnen. De overvallers raken verstrikt in een web van moord, corruptie en een seksschandaal, waarbij niet alleen de Londense criminele onderwereld betrokken is, maar ook de Britse regering en de Koninklijke familie...

Regie
Roger Donaldson
Cast
Jason Statham, Daniel Mays, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore, James Faulkner, Alistair Petrie, Richard Lintern, Julian Lewis Jones, Rupert Frazer, Peter Bowles, Hattie Morahan, Michael Jibson, Alki David, Andrew Brooke, Georgia Taylor.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 30.028.592
Release
28.02.2008
Release DVD
23.12.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Donaldson | Cast: Jason Statham (Terry Leather), Saffron Burrows (Martine Love), Stephen Campbell Moore (Kevin Swain), Daniel Mays (Dave Shilling), James Faulkner (Guy Arthur Singer) | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2008

De bankoverval waar het in deze film om draait valt vooral op door wat de dieven naast cash nog meer buit wisten te maken. De beruchte kraak uit 1971 speelde zich af in een Londense bank waarbij voor het eerst gebruik werd gemaakt van het draadloze communicatiemiddel de walkietalkie (tevens het middel waardoor de politie de amateurs op het spoor kwam). Toch konden de personen in kwestie er met drie miljoen pond vandoor gaan en wisten ze uit handen van de politie te blijven.

Na de overval werden de geruchten over de daders en hun aanwinst met de dag wilder, totdat het verhaal de ronde ging dat bepaalde staatsgeheimen door de roof aan het licht zouden komen. Wat de walkietalkiegroep tegenkwam in de kluis van de Lloyd's bank op Baker Street was zo precair dat hoge heren van de regering de pers vier dagen na het aanhoudende mediacircus persoonlijk een zwijgplicht oplegden en de roof afdeden als onbelangrijk. Al snel werd echter bekend dat hier sprake was van een mogelijk seksschandaal dat in verband was te brengen met een lid van het koninklijk huis.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Bank Job Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Geen onaardige film. vrije interpretatie op iets wat in werkelijkheid gebeurd is maar in de doofpot......"

meneeraart

"...Ik vond hem goed leuke film (:..."

GREAT gevechtsfilm fan

"...Slechte film een van de slechtere van statham 6/10..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Bank Job

acties