Met zo’n titel kan het al haast niet misgaan.
play
90 Min Canada

Y.P.F. gaat over vijf stellen die gevolgd worden van voorspel tot het nagenieten. Vijf luchtige verhalen over een avond seks tussen twee - of meer - mensen, pers en publiek keken er op filmfestivals reikhalzend naar uit. Films vol bloederige moordpartijen en gruwelijke verkrachtingen draaien immers wereldwijd, maar een relatiecomedy met uit het leven gegrepen seks als onderwerp vertonen durft vrijwel geen enkel land aan.

Regie
Martin Gero
Cast
Diora Baird, Carly Pope, Aaron Abrams, Kristin Booth, Sonja Bennett, Callum Blue, Josh Cooke, Natalie Lisinska, Ennis Esmer, Peter Oldring, Josh Dean.
Budget
$ 1.500.000
Release
05.09.2007
Release DVD
23.12.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Gero | Cast: Carly Pope (Kris), Aaron Abrams (Matt), Josh Dean (Andrew) | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2007

Y.P.F. oftewel Young People Fucking. Zelden dekt de titel van een film de lading zo precies en zonder opsmuk. Y.P.F. gaat namelijk puur en simpel over jonge mensen die het doen. Het zijn er elf, verdeeld over vijf locaties/situaties. Er zijn twee goede vrienden die zonder verdere verplichtingen seks met elkaar willen. Er zijn twee mensen na een eerste date. Er is een paar dat in bed een beetje verveeld is geraakt. Er zijn twee exen, die fysiek nog steeds wel naar elkaar verlangen. En er is een jongen die door zijn roommate en diens vriendin wordt gevraagd om mee te doen. Elk verhaal krijgt precies zes sequenties, getiteld ‘prelude’, ‘voorspel’, ‘seks’, ‘tussenspel’, ‘orgasme’ en ‘naspel’.

Het is een vrij strakke structuur, maar toch voelt de film prettig losjes en deels geïmproviseerd aan. En al komt er in alle vijf de verhalen seks voor en wordt het ook wel in beeld gebracht, het is allemaal veel minder shockerend dan de titel doet vermoeden. Opwindend is het ook niet echt, maar grappig? Dat is het absoluut, bij vlagen haast absurdistisch maar soms ook heel erg herkenbaar. Zo is de jongen, die graag zijn vriendin met zijn huisgenoot ziet vrijen, bezig een vrij fallisch aandoende rol koekjes te eten. Zo heeft het meisje van het verveelde stel een vrij opvallend idee om hun seksleven weer nieuw leven in te blazen. En zo blijkt seks zonder gevoelens, met iemand die je al twintig jaar kent, nog niet zo makkelijk als gedacht.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Nickzy9

"...Film gaat werkelijkwaar helemaal nergens over natuurlijk, maar dat had je aan de titel wel al kunnen......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Young People Fucking

acties