RocknRolla (2008)

23-10-2008

Chaotische gangsterfilm van regisseur Guy Ritchie.
play

6,4 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
114 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal speelt zich af in de Londense onderwereld, waar verschillende partijen een geweldige deal van een Russische gangster in handen proberen te krijgen.

Regie
Guy Ritchie
Cast
Tom Hardy, Gerard Butler, Idris Elba, Gemma Arterton, Mark Strong, Thandie Newton, Tom Wilkinson, Toby Kebbell, Ludacris, Jamie Campbell Bower, Jeremy Piven, Geoff Bell, Jimi Mistry, Nonso Anozie, Karel Roden, Bronson Webb, Matt King, David Sterne, Roland Manookian, Dragan Micanovic, Blake Ritson, David Leon, Andy Linden, David Bark-Jones, Laurence Richardson, Michael Ryan, Charlotte Armer, Anton Saunders, James Puddephatt, Robert Stone, Tiffany Mulheron, Morne Botes, Johan van Vuuren, Tom Rooke.
Budget
$ 18.000.000
Opbrengst
$ 25.739.015
Release
30.10.2008
Release NL
23.10.2008
Release DVD
07.04.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Guy Ritchie | Cast: Gerard Butler (One Two), Tom Wilkinson (Lenny Cole), Idris Elba (Mumbles), Thandie Newton (Stella), Karel Roden (Uri Obamovich) | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2008.

RocknRolla is de vierde gangsterfilm van schrijver, regisseur en producent Guy Ritchie die in een grijs verleden alom werd geprezen om zijn films Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch. Zijn inspiratie voor deze nieuwe film kwam voort uit de skyline van Londen waar het lijkt, zoals hijzelf zegt, alsof hijskranen zich voortplanten. Iedereen wil meeprofiteren van de groei van deze metropool als middelpunt van de aarde. Ritchie verweeft maffiabazen, gangsters, kruimeldieven en junkies tot een plakkerig web van vastgoed, geld, drugs en rock-‘n-roll.

In de eerste paar minuten van RocknRolla duizelen tientallen pan-shots over het netvlies. Twee kleine criminelen met de onnavolgbare namen One Two en Mumbles willen een pand bouwen op een plaats waar dit niet mag. De grootste crimineel van Londen, Lenny Cole, leent hun het geld. Als het ze niet lukt de benodigde papieren te regelen, eigent Lenny zich de grond toe en zijn ze hem een enorme som geld schuldig. Terug in de auto regelt Lenny met één telefoontje de benodigde papieren bij een corrupte ambtenaar. Het falen van One Two en Mumbles is door Lenny opgezet om hun plaats in de voedselketen van de onderwereld duidelijk te maken. De twee kruimeldieven laten het er echter niet bij zitten en stelen op hun beurt geld van Lenny’s Russische zakenpartner Uri Obamovich van wie Lenny nog geld te goed heeft. Na deze duizelingwekkende intro raakt de film steeds verder verstrikt in de enorme hoeveelheid personages, doelloze verhaallijnen, macho grootspraak en een McGuffin in de vorm van een geluksschilderij.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

RocknRolla Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

DutchViking

"...SUBLIEM! Guy Ritchie is voor mij de engelse Tarentino die niet te bang is voor een grof stuk geweld......."

Geertwillemvanbeek

"...Erg goeie film weer van meneer Guy Ritchie natuurlijk niet zo goed als Lock, Stock en Snatch maar he......"

OneTwo

"...Ritchie verweeft maffiabazen, gangsters, kruimeldieven en junkies tot een plakkerig web van vastgoed......"

RocknRolla

acties