De opmerkelijke reden waarom Thandiwe Newton weigerde Gerard Butler te zoenen

De opmerkelijke reden waarom Thandiwe Newton weigerde Gerard Butler te zoenen

De actrice is bereid ver te gaan voor elke filmrol, maar verkouden worden, dat wil ze liever voorkomen.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Denzel Washington, die weigerde Julia Roberts te kussen tijdens The Pelican Brief. Hij is echter niet het enige filmtalent die hier geen zin in had. Ook Thandiwe Newton zei nee tegen een zoen met Gerard Butler.

Beide acteurs wisten hoofdrollen te strikken in RocknRolla van de geliefde regisseur Guy Ritchie. Hij wist al eerder hoge ogen te gooien met Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch.

Relatie
Butler is in de blockbuster te zien als One Two, terwijl Newton in de huid kruipt van Stella. Op een gegeven moment vindt er een behoorlijk 'pikant moment' tussen de twee plaats. Er was echter een probleem: Butler was die dag flink verkouden.

Als gevolg hiervan weigerde Newton Butler te zoenen. Ondanks het feit dat Ritchie haar probeerde te overtuigen om het alsnog te doen, hield de actrice voet bij stuk. Hierdoor moest de regisseur op zoek gaan naar een andere oplossing.

Beter
Newton zegt dat als gevolg hiervan de scène er zelfs beter op werd in haar ogen. Ritchie ging namelijk uiteindelijk voor een veel luchtigere en grappige scène, iets dat oorspronkelijk dus niet gepland was.



Zo zei Newton zelf: "Normaal gesproken heb ik geen enkel probleem met soortgelijke scènes, maar Gerard was er niet goed aan toe. Ik wilde hem dus niet zoenen, waardoor Guy moest improviseren. Het werd uiteindelijk een van de beste scènes uit de film".

Madonna
Butler liet zich er ook nog over uit en kreeg 'hulp' van niemand minder dan Madonna, die destijds getrouwd was met Ritchie. Zo zegt de acteur: "Ik kreeg een vitamine shot van Madonna. Ik was er echt slecht aan toe en zij was als het ware mijn verpleegster".



"Guy stelde mij aan haar voor en zij zei meteen: "Ben jij de patient?" Ik zei ja en toen zei zij weer: "Laat je broek zakken". Ik luisterde en kreeg een spuit in de billen gezet. Wat ze me ook gaf, het hielp niet. Ik voelde me zelfs nog beroerder, al stel ik haar hulp en zorgen wel op prijs".

NieuwsFilm

meest populair