W. (2008)

Get Ready

Een film over George W. Bush door Oliver Stone… saai?
play

5,9 details

  • 129 Min
  • Biografie
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Hongkong
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Australië
129 Min Verenigde Staten

Hoe je ook over hem denkt, George W. Bush is één van de meest controversiële figuren in de recente geschiedenis. Het leven van de 43ste president van de Verenigde Staten is er één van vele diepe dalen en hoge pieken. Geboren in een vooraanstaande familie ligt er al vanaf jonge leeftijd een hoge druk op George W. Hij kende een redelijk onbezorgde jeugd en een succesvolle periode in het bedrijfsleven maar verloor zichzelf daarna in de drank. De ontmoeting met zijn vrouw en bekering tot het geloof gaven hem de houvast zijn problemen te overwinnen en zich te ontpoppen tot belangrijkste leider van het Westen.

Regie
Oliver Stone
Cast
Josh Brolin, Elizabeth Banks, Richard Dreyfuss, Scott Glenn, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Toby Jones, Ellen Burstyn, James Cromwell, Stacy Keach, Ioan Gruffudd, Rob Corddry, Colin Hanks, Noah Wyle, Bruce McGill, Marley Shelton, Tom Kemp, David Born, Jesse Bradford, Sayed Badreya, Jason Ritter, Michael Gaston, Jonathan Breck, Dennis Boutsikaris, Wes Chatham, Andrew Sensenig, Jennifer Sipes, Paul Rae, James Martin Kelly, Randal Reeder, Madison Mason, Jon Michael Davis, Charles Fathy, Paul T. Taylor, Randall Newsome, Maria Chen, Bruce Bryant, Drew Waters, Allan Kolman, John Neisler, Teresa Cheung, Chris Freihofer, Ronan Summers, Bill Stinchcomb, Jeff Gibbs, Bryan Massey, Brent Weisner, Thomas Wallace, Gabriela Ostos-Tamez, Jim Garrity, Jonna Juul-Hansen, Lee Ann McDade, William Lanier, Anne Pressly, Taylor Treadwell, Jeff Hoferer, W. Douglas Waterfield, Terry Gamble, Brinkley A. Maginnis, Jonathon Tripp.
Release
17.10.2008
Release DVD
21.04.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Oliver Stone | Cast: Josh Brolin (George W. Bush), Elizabeth Banks (Laura Bush), James Cromwell (George Bush), Richard Dreyfuss (Dick Cheney), Jeffrey Wright (Colin Powell) | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2008

Ik heb geen idee wat ik moet zeggen over W. En dat is toch raar, want het is a) een film van Oliver Stone die toch best vaak provocatief bezig is, b) een van de weinige films die ooit gemaakt is over een nog zittende president van de Verenigde Staten en c) een film over een bijzonder controversiële en in sommige kringen gehate figuur. Meestal los ik dit soort dingen op door te beginnen met een samenvatting van het plot, maar dat biedt hier geen soelaas: we kennen tenslotte een groot gedeelte van het verhaal dat hier verteld wordt al, van de vroege, wilde, alcoholische dagen tot de aanloop naar de oorlog in Irak. Hoogstens kan ik vertellen dat twee belangrijke momenten, de verkiezing in 2000 en 9/11, worden overgeslagen en dat de film eindigt zo rond 2003.

Het opvallendst eigenlijk aan deze film van Stone - na JFK en Nixon de derde die hij maakte over een Amerikaanse president - is dat hij voor een vrij vriendelijke aanpak heeft gekozen. Wie van de linkse Stone een aanval op ‘Dubya’ had verwacht zal verbaasd zijn over de sympathie waarmee de commander in chief wordt neergezet. Hij is een mislukkeling en een koppige domoor, absoluut, maar hij heeft zeker charme en charisma, en hij gaat gebukt onder de verwachtingen van zijn vader en de concurrentie met zijn broer. Daar ligt de enige enigszins originele invalshoek: alles valt volgens Stone terug te leiden op Bush Sr.: van de wil om gouverneur en vervolgens president te worden tot de oorlog in Irak.

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

W. Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Bepaald geen meesterwerk deze film. Om George W. Bush (jonge vent) nu doorlopend hamburger-etend en......"

::DFC::Nohands[NL]

"...Ik vond het beste een goede film met een leuke (andere) kijk op W zijn leven...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

W.

acties