Transporter 3 (2008)

If You Need It To Arrive Safe and In One Piece -- Hire A Professional

Jason Statham is weer terug als de stoere "transporter". Met auto en periodiek zonder shirt.
play

5,7 details

  • 104 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Mystery
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
104 Min Frankrijk

Transporter 3 is het derde deel in de serie over de koelbloedige huurling Frank Martin (Jason Statham). Ditmaal moet hij uitkomst bieden als de dochter van een Oekraïense politicus wordt ontvoerd.

Regie
Olivier Megaton
Cast
Jason Statham, Jeroen Krabbé, Robert Knepper, François Berléand, Eriq Ebouaney, Natalya Rudakova, David Kammenos, David Atrakchi, Silvio Simac, Timo Dierkes, Farid Elouardi, Yann Sundberg, Gregory Loffredo, Paul Barrett, Katia Tchenko, Alex Kobold, Eric Moreau, Mike Powers, Philippe Maymat, Igor Koumpan, Oscar Relier.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 108.979.549
Release
26.11.2008
Release NL
12.02.2009
Release DVD
09.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivier Megaton | Cast: Jason Statham (Frank Martin), Natalya Rudakova (Valentina), François Berléand (Tarconi), Jeroen Krabbé (Leonid Vasilev) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2008

Wie de eerste twee Transporter-films heeft gezien, weet wat er van deel drie kan worden verwacht: coole autostunts, Jason Statham in pak, snel gemonteerde vechtscènes, Jason Statham zonder shirt en natuurlijk een mysterieus pakje dat van A naar B moet worden verplaatst. En tsja, het moet gezegd, die verwachtingen worden ingelost. De complicatie dit keer? Frank Martin moet zorgen dat hij nooit verder dan drieëntwintig meter van zijn auto verwijderd raakt - tenzij hij graag wil ontploffen. En voor extra pret krijgt hij een meisje met sproeten mee dat aan dezelfde voorwaarde moet voldoen.

Net als bij de laatste James Bond draait het uiteindelijk allemaal om milieuvervuiling, maar het plot doet er eigenlijk niet eens zo veel toe: het is nodeloos ingewikkeld en eigenlijk niet echt relevant. Jeroen Krabbé speelt een Oekraïense minister en er is wat gedoe over schepen die wel of niet de haven in mogen. Het is allemaal voornamelijk een excuus om Jason Statham te laten vechten en te rijden. En dat doet hij goed. Helaas zijn de vechtscènes dit keer wel érg snel gemonteerd: het ziet er goed uit, maar het is onmogelijk te volgen wat er nou precies gebeurt, en dat doet toch wel veel af aan de formule. Maar: de autotrucs zijn ouderwets goed en van Jason Statham geloof je direct dat hij het van zes krachtpatsers (onder wie de Nederlandse K1-kampioen Semmy Schilt) kan winnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Transporter 3 Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...had deze nog niet gezien. Bleef achter met het idee het allemaal al eens gezien te hebben. Het scrip......"

Woep

"...Ik vond die vrouw nogal een irritante stem hebben...."

Oboema

"...Deze film deed me sterk denken aan Crank. Het probleem is dat Crank over de top is en niet serieus t......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Transporter 3

acties