Changeling (2008)

To find her son, she did what no one else dared.

Eastwoods nieuwste is een goed gemaakt drama, met zeer goed acteerwerk, mooie aankleding, dito muziek en een ingetogen filmstijl.
play

7,4 details

  • 141 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
141 Min Verenigde Staten

Los Angeles, 1928: Op een ochtend, terwijl Christine is gaan werken, verdwijnt haar zoontje Walter uit het huis. Een vruchteloze zoektocht volgt en maanden later brengt men het 9-jarig jongetje terug naar de stad. Overweldigd door de politie, de pers en haar gemengde emoties laat ze de jongen bij haar overnachten. Maar diep in haar hart weet ze dat de jongen haar zoontje niet is. Christine spoort de autoriteiten aan om verder te blijven zoeken maar al vlug ontdekt ze dat ze als vrouw niet veel te zeggen heeft en al zeker niet het systeem in vraag mag stellen. Gelukkig vindt ze in al vlug een bondgenoot die haar helpt in haar zoektocht. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat Californië op z'n grondvesten deed daveren.

Regie
Clint Eastwood
Cast
Angelina Jolie, John Malkovich, Colm Feore, Michael Kelly, Gattlin Griffith, Frank Wood, Michelle Martin, J.P. Bumstead, Ric Sarabia, Morgan Eastwood, Kerri Randles, Jan Devereaux, Devon Conti, Madison Hodges, Erica Grant, Antonia Bennett.
Budget
$ 55.000.000
Opbrengst
$ 113.020.255
Release
20.05.2008
Release NL
04.12.2008
Release DVD
21.04.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Clint Eastwood | Cast: Angelina Jolie (Christine Collins), John Malkovich (Gustav Briegleb), Jeffrey Donovan (Capt. J.J. Jones), Amy Ryan (Carol Dexter) e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2008

Clint Eastwood is één van de beste nog levende Amerikaanse regisseurs. Niet omdat hij altijd consequent goede films maakt. Eastwood is een regisseur van hoge pieken en diepe dalen. De afgelopen tien jaar waren daarop geen uitzondering. De man maakte naast Mystic River en Million Dollar Baby ook Bloodwork. Zijn nieuwste film, Changeling, is niet een van de pieken van zijn carrière, maar staat er niet ver vanaf.

De regie van Clint Eastwood straalt klasse uit, van het uiterlijk van de film tot de acteurs. De jarentwintigsetting is prachtig authentiek. De voertuigen, de kleren, de ruimtes en de sociale verhoudingen kloppen helemaal. Alleen de aandacht die op een gegeven moment aan de uitreiking van de Oscars wordt besteed en het belang voor de personages hiervan is misschien teveel van het goede en lijkt een beetje een lokkertje voor de huidige Academy.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Changeling Nieuwsberichten

Laatste reacties

wiers

"...Geweldige film. Vol ongeloof zitten kijken. De ouders van de vrouw hadden ook uitsluitsel kunnen g......"

GiLuX

"...Film is wel aardig maar Jolie toch redelijk slecht gecast...."

abruzzese

"...Ik heb zeker genoten van deze prachtige film die zeker niet snel ga vergeten . Heb meer dan twee uu......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Changeling

acties