The Women (2008)

It's all about...

Zelfs voor chickflickliefhebbers geldt: doe het jezelf niet aan.
play

4,5 details

  • 114 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

In het moderne New York waar alles draait om mode en styling heeft Mary Haines het helemaal voor elkaar. Ze heeft een prachtig landhuis, een rijke man die haar onderhoudt, een schattige dochter van 11 en een parttime baan bij haar vaders kledingbedrijf waar ze indrukwekkende ontwerpen maakt. Haar beste vriendin Sylvie Fowler leidt een ander leven om jaloers op te zijn. Ze is happy single, hoofdredactrice van een groot modemagazine, eigenares van een grote kast vol design kleding en een gerespecteerd stijlicoon. De hel breekt los wanneer Mary’s echtgenoot een affaire krijgt met de sensuele parfumverkoopster Crystal Allen , waardoor de vriendschap tussen Mary en Sylvie flink op de proef wordt gesteld. Ondertussen begint de hechte vriendengroep, waaronder supermama Edie Cohen en schrijfster Alex Fisher , ook hun eigen vriendschappen en relaties in twijfel te trekken.

Regie
Diane English
Cast
Meg Ryan, Carrie Fisher, Eva Mendes, Annette Bening, Bette Midler, Jada Pinkett Smith, Candice Bergen, Debra Messing, Cloris Leachman, Debi Mazar, Ana Gasteyer, Joanna Gleason, Jill Flint, Tilly Scott Pedersen, India Ennenga.
Budget
$ 16.000.000
Opbrengst
$ 50.007.546
Release
12.09.2008
Release NL
27.11.2008
Release DVD
05.05.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Diane English | Cast: Meg Ryan (Mary Haines), Eva Mendes (Crystal Allen), Annette Bening (Sylvie), Jada Pinkett Smith (Alex), Debra Messing (Edie) | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2008

The Women is een film waar - met uitzondering van een scène aan het einde - geen enkele man in voorkomt. Niet alleen zijn de hoofdpersonen allemaal vrouwelijk, maar ook iedereen die op straat loopt. De film is bovendien geschreven en geregisseerd door een vrouw en ook de editor had twee X-chromosomen. En daarom juist is het zo frustrerend dat het zo’n ongelofelijk waardeloze film is, waardoor ik me haast voor mijn eigen sekse zou gaan schamen.

Behalve dat zijn de hoofdpersonen stuk voor stuk weerzinwekkende, rijke, egoïstische zeurpieten die leven voor hun manicures en hun geshop bij Saks op Fifth Avenue. Erger nog, de film ondersteunt het belachelijke vooroordeel dat vrouwen niet grappig (kunnen) zijn: het is niet eens zo dat de grappen niet erg grappig zijn, maar dat ze haast niet als grappen te herkennen zijn. Zelfs de technische aspecten, zoals make-up, belichting en montage, zijn van een bizar laag niveau.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Had meer verwacht van deze film met een, vooral, vrouwelijke topcast. Het was ook niet echt mijn 'd......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Women

acties