Ali

Ali (2001)

Forget What You Think You Know

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Dat deze film zo'n slechte kritieken krijgt vind ik wel zeer onterecht.
Akkoord, hij is misschien een beetje te lang, maar ik vond het toch niet zo'n probleem. Een levensverhaal vergt nu eenmaal een goed scenario, en het is beter dat men er zijn tijd voor neemt dan dingen niet te tonen.
Misschien dat de echte boksliefhebbers een beetje teleurgesteld zijn omdat er te weinig gevechten aan bod komen in de film, maar ik vond dat er voldoende werd getoond, en ook Ali's leven naast te ring was boeiend, zoniet nog boeiender dan in de ring.
Wederom een prachtige vertolking van Will Smith en Jamie Foxx, maar ook de betreurde Ron Silver zet hier een prachtrol neer.
En wat gezegd van Jon Voight, die je helemaal onherkenbaar is als de tv-reporter.
Net zoals zovele biografische filmen is dit ook eentje die in bijzonder geslaagd vind, al had men toch nog iets verder kunnen gaan in het leven van Ali, misschien tot de men ondekte dat hij, door de vele meppen die hij toch heeft geïncasseerd in zijn boksleven, de ziekte van Parkinson had opgelopen.

breul

Avatar

Heb hem al gezien, en inderdaad ik had er meer van verwacht,vond het jammer dat een man als mohammed Ali,die van wereldklasse is, wel meer
verdiende dan deze mindere film,inderdaad is het zoals hiervoor werd geschreven,zoveel gebeurd in zijn leven,dat ik er meer van had verwacht,
Mischien word hij nogeens over gedaan,en nu wat een king of boxen,echt verdiend,will speelde wel goed,maar inderdaad,Mohammed Ali,verdiend zoveel meer,

Moviemagic

Avatar

De film was naar mijn mening onverwacht aan de saaie kant. Ik verwachtte een film met een enorme diepgang omdat Ali echt van alles heeft meegemaakt. Het aannemen van zijn geloofsovertuiging en hoe zijn omgeving er mee om moest leren gaan, zijn zwak voor vrouwen, zijn come-back en zijn ziekte. Ik vond dat de onderwerpen niet echt geraakt werden, maar hooguit schampte. Smith doet het goed in de rol. Nu is hij net als Ali dan ook niet op zijn mondje gevallen. Niet echt een slechte film, maar tegenvallend door het hoge verwachtingpatroon aan mijn zijde.