Gomorra (2008)

Geen maffiaromantisering, maar de naakte waarheid. Gomorra valt rauw op je dak.
play

7,4 details

  • 137 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Italië
137 Min Italië

De Napolitaanse maffia, de Camorra, beheerst elk aspect van het leven in deze arme Italiaanse regio. Er is geen mogelijkheid om je aan hun macht en wetten te onttrekken. Ter plekke opgenomen en tegen de achtergrond van oorlogen tussen clans en handel van alle soorten, volgt de kijker de lotgevallen van de plaatselijke bevolking die gedoemd is te eten of gegeten te worden.

Regie
Matteo Garrone
Cast
Salvatore Abruzzese, Salvatore Ruocco, Simone Sacchettino, Vincenzo Fabricino, Italo Renda, Vincenzo Altamura, Antonio Spina, Anna Sarnelli, Antonio Aiello, Francesco Paesano, Francesco Pirozzi, Salvatore Russo, Armando Irace, Vincenzo Caso, Marco Stanchi.
Release
16.05.2008
Release NL
29.01.2009
Release DVD
28.04.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Matteo Garrone | Cast: Toni Servillo (Franco), Gianfelice Imparato (Don Ciro), Salvatore Cantalupo (Pasquale) e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2008

Twee jaar geleden bracht journalist Roberto Saviano zijn boek Gomorra uit, een beschouwing van alle facetten van de camorra, de organisatie van misdaadclans die Napels en omgeving in haar greep houdt. Het werd in meer dan dertig landen een bestseller, maar daar kon Saviano niet van genieten. Heel wat camorristi worden met naam en toenaam genoemd en de werkwijze van de camorra wordt systematisch onthuld, wat hem meteen een aantal doodsbedreigingen opleverde. Sindsdien is Saviano ondergedoken. Gomorra is een film waarin vijf van de verhalen uit het boek worden verteld.

Eén van die verhalen gaat over Pasquale, een vakkundig kleermaker die voor een armzalig loon keihard voor grote couturiers werkt. Chinese concurrenten van zijn opdrachtgevers huren hem in om les te geven aan hun fabriekswerkers. Eerst is hij gevleid, maar dan realiseert hij zich dat als zijn Italiaanse bazen dit ontdekken zijn leven wel eens in groot gevaar kan komen. Pasquale is één van de vele voorbeelden van gewone hardwerkende mensen die lijden onder de systematische misère van de camorra.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Gomorra Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Frietgezicht

"...[quote=Tarkus]Wat ik verwachtte is gebeurd... ik vind dit geen goede film; veel te saai. Een hele......"

Banned

"...[quote=Tarkus]Wat ik verwachtte is gebeurd... ik vind dit geen goede film; veel te saai. Een hele......"

Tarkus

"...Wat ik verwachtte is gebeurd... ik vind dit geen goede film; veel te saai. Een hele zit als je het......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Gomorra

acties