Italiaanse film op tv: 'Gomorra'

Italiaans maffiadrama is op zaterdag 16 mei om 23:40 te zien op NPO 2.

Het boek Gomorra van schrijver Roberto Saviano werd een hype toen het in 2006 in Italie werd uitgebracht. Vervolgens werd het in meer dan 20 talen vertaald en verscheen in 2008 een succesvolle film gebaseerd op het boek. Deze verfilming is op zaterdag aanstaande te zien op NPO2 en is zeker de moeite waard als je die nog niet hebt gezien.

Matteo Garrone regisseerde de film die gaat over de misdaad van de Camorra (de Napolitaanse maffia) in Napels en Caserta. De Camorra, beheerst elk aspect van het leven in de arme regio in deze provincies. Iedereen moet leven naar hun wetten en krijgt met hun macht te maken. De kijker volgt de lotgevallen van de plaatselijke bevolking die hiermee moeten leven en de manier waarop dit hun leven beheerst. In totaal volgen we vijf verhalen en zien we hierdoor verschillende aspecten van de vete.

De film wordt geprezen om zijn realistische weergave van de gebeurtenissen die in 2004 en 2005 in en rond Napels plaats vonden. Leuk detail is dat een hoop van de acteurs eigenlijk geen acteurs waren, maar toevallig in de streek woonden waar de film werd opgenomen.

Gomorra is op zaterdag 16 mei om 23:40 te zien op NPO 2. De film werd na release ook op Filmtotaal gerecenseerd, waarvan je de recensie hier kunt lezen.



NieuwsFilm

meest populair