The Curious Case of Benjamin Button (2008)

"I was born under unusual circumstances".

Een intrigerende film met een fantasierijk verhaal, interessant behandelde thema’s en een prachtige stijl.
play

7,3 details

  • 166 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Mystery
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
166 Min Verenigde Staten

Het wonderlijke verhaal van Benjamin Button (Brad Pitt). Als Button de leeftijd van 50 jaar bereikt, wordt hij verliefd op een vrouw van 30. Er is echter iets speciaals aan de hand, Button wordt ieder jaar jonger in plaats van ouder. Dat betekent dat ze even oud zullen zijn als ze de leeftijd van 40 jaar bereikt hebben, maar hoe moet het daarna?

Regie
David Fincher
Cast
Brad Pitt, Cate Blanchett, Mahershalalhashbaz Ali, Taraji P. Henson, Julia Ormond, Jason Flemyng, Elias Koteas, Faune A. Chambers, David Jensen, Donna DuPlantier, Danny Vinson, Earl Maddox, Jacob Tolano, Joeanna Sayler, Ed Metzger.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 333.932.083
Release
24.11.2008
Release NL
29.01.2009
Release DVD
09.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: David Fincher | Cast: Brad Pitt (Benjamin Button), Cate Blanchett (Daisy), Taraji P. Henson (Queenie), Tilda Swinton (Elizabeth Abbott), Julia Ormond (Caroline) e.a. | Speelduur: 160 minuten | Jaar: 2008

Vorig jaar werd David Finchers Zodiac onterecht volledig genegeerd bij de Oscars. Een nominatie voor beste regie was toch het minste wat de Academy hem had moeten geven. Het was niet de eerste keer. Terugkijkend naar de nominaties in 1996 en 2000 is het bizar dat Fincher geen enkele erkenning kreeg voor Se7en of het destijds crimineel ondergewaardeerde Fight Club. Dit jaar is de Academy eindelijk tot inkeer gekomen en heeft Finchers nieuwste maar liefst dertien nominaties in de wacht gesleept, waaronder die voor beste film, regie, script, beste acteur (hoofdrol) en beste actrice (bijrol). En al die nominaties zijn ook nog eens terecht.

Misschien komt de erkenning wel doordat Fincher iets nieuws probeert. Geen duistere mannenfilm, maar een liefdesgeschiedenis en een fantasierijk levensverhaal. Hij vertelt het wel op zijn geheel eigen manier. Enigszins onderkoeld brengt Fincher de grandioze fabel en vermijdt zo het melodrama; sentiment blijft gevoelig en melancholiek, zonder ooit sentimenteel te worden. Het is daardoor wel een film die misschien niet direct tijdens het kijken een enorme emotionele reactie oproept, maar die kan later alsnog komen. Fincher geeft genoeg stof om over na te denken en de betekenis van sommige dingen kan achteraf best nog emoties oproepen.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

The Curious Case of Benjamin Button Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Zeer mooi vertel-verhaal met een zeer goeie originele plot. Nadert The Green Mile + Shawshank Redem......"

johanmeesters

"...3e samenwerking tussen fincher en pitt en winnaar van 3 oscars( betse make-up, beste decors en beste......"

marcu5

"...Prachtige film over de kracht van liefde. Ik vond hem qua 'look and feel' wel wat van Forrest Gump h......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Curious Case of Benjamin Button

acties