Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

You Won't Believe Your Ice!

Na het povere deel twee keert het illustere trio Sid, Manny en Diego in volle glorie terug. Al is het eigenlijk vooral een een-tweetje tussen Sid en Scrat.
play

6,2 details

  • 94 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten

De ijskoude helden van de wereldwijde filmhits Ice Age en Ice Age 2: The Meltdown zijn terug voor een nieuw avontuur. Scrat jaagt nog steeds de beruchte eikel na (terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt); Manny en Ellie verwachten hun eerste baby-mammoet, Sid probeert een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-jager Buck de wezel.

Alt titel
Ice Age 3
Regie
Carlos Saldanha
Mike Thurmeier
Cast
Queen Latifah, Bill Hader, John Leguizamo, Joey King, Denis Leary, Ray Romano, Jane Lynch, Chris Wedge, Karen Disher, Jason Fricchione, Maile Flanagan, Clea Lewis, Kelly Keaton, Harrison Fahn, Eunice Cho, Allegra Leguizamo, Lucas Leguizamo.
Budget
$ 90.000.000
Opbrengst
$ 886.686.817
Release
01.07.2009
Release NL
02.07.2009
Release DVD
24.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Carlos Saldanha | Stemmencast: John Leguizamo (Sid), Ray Romano (Manny), Denis Leary (Diego), Queen Latifah (Ellie), Simon Pegg (Buck) | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2009.

Sequels zijn melkkoeien waarmee een beproefd recept zonder al teveel moeite kan worden uitgebuit. Financieel gezien overtreffen ze vaak het origineel, maar op het artistieke vlak schieten vervolgdelen meestal tekort. Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs is een typisch derde deel: hij haalt niet het niveau van deel een, daar is de humor niet verfijnd genoeg voor, maar streeft deel twee glansrijk voorbij.

Voor degenen die de afgelopen jaren in hun eigen ijstijd hebben geleefd: in Ice Age vormen mammoet Manny, luiaard Sid en sabeltandtijger Diego een excentriek gezelschap dat zich inzet om een mensenbaby te redden. In Ice Age 2: The Meltdown wordt hun kudde uitgebreid met de vrouwtjesmammoet Ellie en haar irritante buidelrat-‘broertjes’ Eddie en Crash. In Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs sticht Manny zijn eigen familie en laat Diego en Sid hiermee onbedoeld in de kou staan.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Leuke animatiefilm die tussen Deel 1 en 2 zit qua kwaliteit (1 was zeer goed, 2 was degelijk) , grap......"

JamesBond

"...Beter dan 2, vond 2 eigenlijk een gewone film over dieren die rondtrekken..Blijft toch een erg leuke......"

Tarkus

"...Deze derde film is terug iets beter dan deel 2 en gelijkwaardig aan deel 1. Leuke grappen, met alwe......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

acties