Funny People (2009)

George Simmons was prepared to die, but then a funny thing happened.

Derde film van Judd Apatow is een ambitieuze en grotendeels geslaagde mix van komedie en drama met een uitstekende Adam Sandler.
play

6,0 details

  • 146 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
146 Min Verenigde Staten

Funny People gaat over komediant George Simmons (Adam Sandler). Hij is succesvol, vrouwen houden van hem en mannen willen zoals hem zijn. Keerzijde is het feit dat Simmons zelf een ingenomen, arrogante zak is die niets om niemand geeft. Hier lijkt verandering in te komen, als hij erachter komt dat hij niet meer zolang te leven heeft.

Regie
Judd Apatow
Cast
Adam Sandler, Seth Rogen, Jonah Hill, Leslie Mann, Eric Bana, Jason Schwartzman, RZA, Aubrey Plaza, Wayne Federman, Aziz Ansari, Maude Apatow, Iris Apatow, Torsten Voges, Allan Wasserman, Rod Man.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 61.458.982
Release
31.07.2009
Release NL
03.09.2009
Release DVD
26.01.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Judd Apatow | Cast: Adam Sandler (George Simmons), Seth Rogen (Ira Wright), Leslie Mann (Laura), Eric Bana (Clarke), Jonah Hill (Leo Koenig), Jason Schwartzman (Mark Taylor Jackson) | Speelduur: 146 minuten | Jaar: 2009

Judd Apatow wordt volwassen. Dat is de belangrijkste conclusie na het kijken van Funny People, de derde film van een van de machtigste personen in de Amerikaanse komediewereld. De regisseur van The 40 Year Old Virigin en Knocked Up, en producent van een hele rits succesvolle Amerikaanse komedies, had de laatste jaren het patent op films met veel puberale seksgrappen die uiteindelijk toch maar een klein hartje bleken te hebben. De seksgrappen zijn er nog steeds, maar met Funny People zet Apatow nu toch een belangrijke volgende stap in zijn carrière en toont hij ook op het dramatische vlak over voldoende talent als filmmaker te beschikken.

Ging de eerste film van Apatow nog expliciet over volwassen worden, in Knocked Up behandelde hij al thema’s als het ouderschap en het huwelijk. In Funny People gaat hij nog een stapje verder en ruimt hij een prominente rol in voor de dood. George Simmons is een succesvolle stand-up comedian en filmster en bewoont een immens huis in Los Angeles. Op een dag krijgt hij echter te horen dat hij lijdt aan een levensbedreigende ziekte en beseft dan pas hoe leeg zijn leven eigenlijk is. Hij heeft de liefde van zijn leven een aantal jaren terug bedrogen en realiseert zich dat hij geen enkele goede vriend heeft. Parallel hieraan loopt het verhaal van Ira Wright, een jonge komiek die het probeert te maken in Hollywood. Hij woont samen met twee goede vrienden, die beiden meer succes hebben dan hij, en krijgt zijn grote kans als George Simmons besluit hem onder zijn hoede te nemen.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Funny People Nieuwsberichten

Laatste reacties

baas

"...Eentonig, saai, en veel te lang...."

SunChaser

"...6 sterren. net gezien was n drama maar dat huwelijksgezeik wass idd overbodig, buddy movie was bete......"

HaroldAndKumar

"...Tegenvaller. Ontzettend slecht, de film weet niet wat het wil en valt tussen schip en wal...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Funny People

acties