Defiance

Defiance (2008)

From the director of Blood Diamond and The Last Samurai.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

De film opnieuw bekeken op Blu-ray.
Is en blijft een steengoede film, en heb bijgevolg niets toe te voegen aan mijn eerdere commentaar, een topfilm is dit.

Commentaar 2009:
Prachtige film, met vooral zeer goede vertolkingen.
Als je Daniel Craig iets kan aangeven is dan dat je dadelijk vergeet dat hij ook James Bond speelt, de man doet naast die rol zovele andere filmen dat hij nooit last zal hebben van typecasting. En de rollen die hij dan speelt doet hij dan nog uitstekend ook.
Maar dat mag ook worden gezegd van Liev Schreiber en Jamie Bell, allebei prachtig in hun rol.
En het is ook weer het genre film waar ik van houd, waargebeurd, met oog voor detail en prachtige beelden en locaties.
Het verhaal is natuurlijk niet zo'n mooie geschiedenis, maar welke oorlogsfilm is dat wel, en dan zeker als het gaat over de Jodenvervolging.
Er zijn er al zovelen geweest, de ene al wat beter dan de andere, maar deze is zeker een van de betere.
Het taalgebruik is voornamelijk Engels, maar toch laat men de Russen en Duitsers hun eigen taal gebruiken, alleen de dialogen onder de gemeenschap zijn Engels, al zijn er hier en daar ook Russische tussen, maar dat de Wit-Russische Joden in deze film Engels praten is niet zo'n erg, het verhaal komt klaar en duidelijk over en dat is toch het voornaamste.
Zoals ik dikwijls zeg bij deze filmen, dit moet je gezien hebben, al was het maar dat men deze gebeurtenissen nooit mag vergeten.

jaime91

Avatar

Prachtig waargebeurd oorlogsdrama.Prachtig verhaal en fenomenale acteerprestaties van de hele cast. Ook knap dat de hoofdrolspelers Russisch hebben geleerd.Toch is niet alles perfect zo vond ik het einde wel een beetje voorspelbaar en na wat meer info over de Bielski broers gelezen te hebben kom je er ook achter de film niet helemaal klopt met de werkelijkheid.Zo is er bijvoorbeeld een scene waarin een duitse soldaat gevangen wordt door het kamp van Tuvia alleen spreekt Tuvia in de film geen duits. Wat raar is want in het echt heeft hij samen met duitse soldaten in de 1ste wereldoorlog gevochten. Ook is het jammer dat de Bielski familie in de film bestaat uit Tuvia,Zus,Aron,Asael en hun ouders terwijl de familie in het echt bestond uit 12 kinderen,10 jongens en 2 meisjes. En Tuvia was in het echt maar 2 jaar ouder dan Asael.

Al met al toch een mooie film,ondanks de voorspelbaarheid en sommige feitjes die niet kloppen heb ik me hier toch mee geamuseerd en blijf ik aan het scherm gekluisterd. Hij verveeld geen moment en de vaart zit er tot op de laatste seconde goed in. Vond de locatie ook ontzettend mooi! Een absolute aanrader!