The Lion King (1994)

The greatest adventure of all is finding our place in the circle of life.

Reviews (2)

Indie Jones

Avatar

The Lion King is een klassieker. Wat deze film vooral memorabel maakt, is hoe de makers echt een Afrikaanse sfeer weten neer te zetten. In de muziek, bij de dieren en de animatie. Het verhaal is heel simpel, maar daarom niet minder doeltreffend. De dood van Mustafa was voor mij als kind altijd heel ontroerend, maar nu nog steeds.
En zoals ik al zei is het beste aan The Lion King de muziek.
Van AAAAAAANIZENJAAAAA WALAWIE SINAWAA, OOOOOOO LAZENJA WAWEEE
tot Hakuna Matata.
Ook een vrij kitsch Elton John-nummer werkt in deze film.
Dus ja, de mooie animatie, de sfeer, de geweldige muziek en het doeltreffende verhaal maken dit tot een van de meest memorabele Disney-klassiekers.
Gaat hem zien!
Ook al heb je hem al gezien.

BTW: mensen moeten de Honest Trailer van deze film kijken. Hij is geweldig.

movieplanet124

Avatar

Ik kan echt niet wachten om deze film weer te zien ik ga er zeker heen als die weer uit is in de biscoop en nu in 3d echt vet ik geef deze film een dikke 10 nu al ik heb hem vroeger toen ik jonger was in de biscoop gezien en nu ik ouder ben wil ik hem zeker nog een keertje kijken want dit is 1van de best disney film ooit gemaakt want ik vindt alladin klokkenluider toystory ook heel erg vet maar deze springt er zeker boven uit goeie muziek goeie verhaal lijn wat wil je nog meer in een film laat maar komen die oktober dan is het weer leeuwen tijd akuna mattata iedereen