The Meaning of Life (1983)

It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.

Reviews (4)

dexxa007

Avatar

Ik ben zelf ook een ontzettende fan van britse humor, en dan vooral het prachtige setje van Monty Python!

Toch vond ik dit zijn minst goeie film. Een heeeel klein beetje verhaallijn mocht er van mij wel in zitten... bij 'the life of brian' en 'the quest for the holy grail' lukte dat toch ook?

Desalniettemin toch wel de moeite waard denk ik als je van lekkere britse 'comedy' houdt.

Mijn rating: [rating 3]

Jimmink

Avatar

Het is inderdaad geen beste film: het zijn allemaal losse scetches rondom één thema (de zin van het leven) die geen van allen dermate verfrissend zijn dat zij uiteindelijk in het geheugen blijven hangen. Ook heb ik enorm de briljante glimp van ultieme humor die in het eerste seizoen van de Monty Python-aflevering rondzong gemist in deze film. Eén keer kijken zou ik voorstellen en daarna volstrekt vergeten.

Twee aspecten vind ik nog het meest jammere aan deze film: het willen provoceren zonder echt ver te willen gaan (Cleese in bed voor de klas, de ontploffende gast in het restaurant) zodat het je uiteindelijk niets doet, en het aspect dat uit de hele film blijkt dat er weer zonodig een film gemaakt moest worden zonder dat alle leden er echt voor wilden gaan.

Glue

Avatar

De zwakste MP film vind ik. Life of Brian en The Holy Grail vind ik meesterlijk en lig iedere keer als ik ze zie weer dubbel, maar van deze film is me echt niets bijgebleven.
Wat de inhoud betreft: Er is geen inhoud. Dat willen ze duidelijk over brengen met "The Meaning of Life". De opening scene vond ik wel briljant, maar daarna is de hele film niet bijelkaar te rapen.

dood aan veronica

Avatar

MENSEN HIJ KOMT NIET. Die teringhoeren van nacht tv komen weer. Niet wakkerblijven, kijk maar op teletekst. Weet iemand het telefoonnummer van deze apenzooi?

edit: inmiddels mijn 4e mail betreffende de niet uitgezonden films naar net5:

Er zijn mensen die LAAT opblijven wegens jullie programmering van 1:45, The Meaning Of Life. STELLETJE EIKELS, DOE HET verdomme is een keer GOED. Ik wil AL DE FILMS die in de gidsen staan maar niet uitgezonden worden verdomme in FEBRUARI zien. En dat geldt ook voor de honderden mensen die vannacht zullen opblijven om er achter te komen dat jullie alleen maar van die KUTHOEREN uitzenden.

Met zeer onvriendelijke groet