G-Force

G-Force (2009)

Gadgets, Gizmos, Guinea Pigs. In 3-D.

CGI-cavia's redden de wereld maar niet de film.
play

4,9 details

  • 88 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten

De Amerikaanse overheid heeft besloten om dieren te trainen die als spionnen kunnen fungeren. Het lot van onze wereld komt nu in de handen terecht van twee cavia's, Darwin en Juarez. Wanneer zij de opdracht krijgen om een plan te stoppen van een gestoorde miljardair. Hierbij worden ze bijgestaan door de cavia Blaster, de hamster Bucky, de vlieg Mooch en computerspecialist Speckles, een mol.

Regie
Hoyt Yeatman
Cast
Chris Ellis, Michael Papajohn, Penélope Cruz, Steve Buscemi, Gabriel Casseus, Bill Nighy, Nicolas Cage, Travis Davis, Kelli Garner, Loudon Wainwright III, Niecy Nash, Mini Anden, Zach Galifianakis, Tracy Morgan, Tyler Patrick Jones, Will Arnett, Michael J. Fisher, Lili Mirojnick, Piper Mackenzie Harris, Vincent De Paul, Jasmine Dustin, Justin Mentell, James Huang, Helen Tucker, Paul Joyner, Raw Leiba, Silvy Kas, Hans Raith, Algerita Wynn Lewis, Tim Bearden, Jan Nuuhiwa, Corey Michael Eubanks, Jack Conley.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 292.817.841
Release
21.07.2009
Release NL
30.07.2009
Release DVD
24.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Hoyt Yeatman | Stemmencast: Sam Rockwell/Cas Jansen (Darwin), Penélope Cruz/Tanja Jess (Juarez), Tracy Morgan/Quintis Ristie (Blaster), Nicholas Cage/Giel Beelen (Speckles), Zach Galifianakis (Ben) e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2009

Het is weer eens zo ver: de mensheid staat op het punt vernietigd te worden door een grote industrieel. En omdat in deze eeuw de juiste actiehelden nog niet zijn opgestaan, wenden we ons tot een team van speciaal getrainde knaagdieren. Een stel huisdieren dat met behulp van hypermoderne techniek en Amerikaanse familiewaarden de mensheid moet redden? Dat klinkt verdacht veel als het gedrocht van een film met de titel Cats & Dogs. Dit inspiratieloze gegeven (tevens het uitgangspunt voor talloze zaterdagochtendtekenfilms) wordt deze keer onder toeziend oog van Walt Disney Studios en producent Jerry Bruckheimer uitgevoerd met cavia’s in de hoofdrol. Vul dat aan met een debuterend regisseur die zijn sporen vooral heeft verdiend als deskundige op het gebied van visuele effecten en je weet wat je kunt verwachten: een flauwe film met een overdosis bombast, voorzien van een mierzoete moraal en de focus op CGI.

Waar cavia’s in de animatieserie South Park ooit werden opgevoerd als de brengers van het einde der tijden (ook wel de ‘furry death’ genoemd) hebben ze in G-Force de eer onze soort voor het ergste te behoeden. Met hulp van een wetenschapper (Zach Galifianakis in een uitermate kleurloze rol; vooral na The Hangover) en de door hem ontworpen technische snufjes die het voor de cavia’s mogelijk maken te kunnen communiceren met mensen, vormen de cavia’s Darwin, Juarez en Blaster een team dat geheime missies uitvoert die zelfs voor hun werkgever, de FBI, geheim blijven. Als ‘the bureau’ na een niet-geautoriseerde en lichtelijk mislukte operatie lucht krijgt van de activiteiten, wordt het hele team direct op non-actief gezet en gedumpt in een dierenwinkel.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

G-Force Nieuwsberichten