Duplicity (2009)

Outwit. Outspy. Outsmart. Outplay. Then get out.

Tony Gilroy laat met deze romantische spionagethriller wederom zijn kunde van het schrijven van een goed script zien en toont flair voor regie. Toch mist de film iets substantieels.
play

6,2 details

  • 125 Min
  • Thriller
  • Verenigde Staten
125 Min Verenigde Staten

Claire Stenwick en Ray Koval zijn twee geliefden die beide werken als bedrijfsspionnen in het zakenleven aan Wall Street. Wanneer ze door hun respectievelijke bazen bedrogen worden en de kans krijgen een waardevol product te stelen besluiten ze samen te werken.

Regie
Tony Gilroy
Cast
Julia Roberts, Clive Owen, Paul Giamatti, Tom Wilkinson, Ulrich Thomsen, Thomas McCarthy, Christopher Denham, Carrie Preston, Wayne Duvall, Kathleen Chalfant, Cassidy Gard, Happy Anderson, Rick Worthy, Robert Bizik, Eliezer Meyer, David Shumbris, Karl Bury, Peter Conboy, Tom Stratford, Lauren B. Hoyte, Jeff Grossman, Khan Baykal, Christopher Mann, Seth Kirschner, Moe Hindi, Brandon Slagle, Nico Toffoli, Ken Sladyk, Maria Di Angelis, Chris Margaritis, John G. Pavelec, Deborah Heagen, Ben Van Bergen, Jackie Brown, Fabrizio Brienza, James Cronin, Lucia Grillo, Stefon Beck, Marta Mondelli, William Alva, Daniel Goldfarb.
Budget
$ 78.146.652
Opbrengst
$ 60.000.000
Release
19.03.2009
Release NL
28.05.2009
Release DVD
25.08.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Tony Gilroy | Cast: Clive Owen (Ray Koval), Julia Roberts (Claire Stenwick), Tom Wilkinson (Howard Tully), Paul Giamatti (Richard Garsik) | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2009

Tony Gilroy laat met deze film wederom zijn kunde van het schrijven van een goed script zien, zoals hij dat ook deed met de Jason Bourne-trilogie en zijn regiedebuut Michael Clayton. Evenals in laatstgenoemde begeeft hij zich in de wereld van businessconcerns en bekritiseert hij het winstbejag van nietsontziende CEO’s, zij het ditmaal allemaal wat luchtiger. Deze romantische spionagethriller doet namelijk door zijn vlotheid en muziekkeuze sterk denken aan de heistfilms van diens collega en vriend Steven Soderbergh en vormt iets van een nieuwe wending voor de regisseur.

In de film volgen we twee topspionnen die na voor overheidsinstanties te hebben gewerkt voor de vrije markteconomie kiezen om eens flink binnen te lopen. Zo merken we dat Ray Koval, een voormalig MI6-agent, en Claire Stenwick, een voormalig CIA-agente, hun diensten verlenen aan grote farmaceutische concerns. Tijdens een geheime operatie komen deze twee enkelbijters elkaar tegen en ondanks hun wantrouwen zien ze elkaar wel zitten. Het probleem is echter dat ze op alle vlakken erg aan elkaar gewaagd zijn en zichzelf maar al te goed in de ander herkennen. Gilroy maakt er een heksenketel van door de twee ook nog eens voor concurrerende topconcerns te laten werken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Duplicity Nieuwsberichten

Duplicity

acties