Monsters vs. Aliens (2009)

The Weird Will Save The World.

Te fantasievolle animatiefilm over een monsterlijk team dat de aarde moet redden van een gestoord buitenaards wezen - al zijn ze zelf ook verre van normaal.
play

6,1 details

  • 94 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten

Wanneer Susan Murphy uit Californië geraakt wordt door een meteoor groeit ze vijftien meter en wordt ze meteen bestempeld als 'monster', genaamd Ginormica. Het leger neemt haar gevangen in een geheim kamp en hier blijken door de jaren heen meer monsters vastgehouden te worden. Ginormica maakt kennis met de briljante dokter Cockroach, halfaap-halfvis The Missing Link, de glibberige en onverwoestbare B.O.B., en een gigantische rups die Insectosaurus wordt genoemd. Er komt echter een onverwacht einde aan hun gevangenschap. Want wanneer de aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots, is alle hoop van de mensheid gevestigd op de monsters om de wereld te beschermen.

Regie
Rob Letterman
Conrad Vernon
Cast
Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Seth Rogen, Paul Rudd, John Krasinski, Kiefer Sutherland, Ed Helms, Will Arnett, Amy Poehler, Hugh Laurie, Rainn Wilson, Jeffrey Tambor, Julie White, Stephen Colbert, Sean Bishop.
Budget
$ 175.000.000
Opbrengst
$ 381.509.870
Release
26.03.2009
Release NL
02.04.2009
Release DVD
20.10.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Letterman, Conrad Vernon | Stemmencast: Reese Witherspoon (Susan), Hugh Laurie (Dr. Cockroach), Rainn Wilson (Gallaxhar), Seth Rogen (B.O.B) | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2009

Animatiefilms van DreamWorks Animation staan bekend als leuk vertier voor jong en oud. Vooral met Shrek liepen beide doelgroepen weg. DreamWorks nieuwste telg Monsters vs. Aliens is anders; hij mist de subtiliteit die van een gewone animatiefilm een volwassen klassieker maakt. Vissen die praten, oké, maar een larve van honderdvijftig meter die de aanval inzet met neusslijm?

Monsters vs. Aliens gaat van start met een enorme meteoriet die op de bijna getrouwde en zeer naïeve Susan Murphy valt. Op wonderbaarlijke wijze overleeft ze de aanslag, maar groeit voor het altaar ineens tot gigantische proporties uit. Haar toekomstige aal van een man ziet toch maar af van zoveel Susan. Ze wordt door een ultrageheime afdeling van het Amerikaanse leger ingelijfd en komt in aanraking met andere ‘monsters’ die het leger in het geheim traint: een blauw, drilpuddingachtig creatuur zonder hersenen genaamd B.O.B., een man die dezelfde overlevingskansen wilde als een kakkerlak en zichzelf transformeerde tot Dr. Cockroach (een weer eens met Engels accent sprekende Hugh Laurie), visaaphybride The Missing Link en Insectosaurus, een enorme larve met een daverend stemgeluid.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Monsters vs. Aliens Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Matige animatiefilm, af en toe grappig, maar geen topper. Een aardig tussendoortje, maar meer is he......"

SunChaser

"...De hoofdpersoon is lekker, pluspunt..."

11qqaazz

"...Inderdaad, geen hummor. Dat een film voor kinderren wel leuk kan zijn, heeft Spongebob ondertuss......"

Monsters vs. Aliens

acties