Monsters Vs. Aliens krijgt definitief geen vervolg

Dreamworks gaat liever op zoek naar winstgevende projecten...

Los van het feit dat de film het best aardig deed in de Verenigde Staten, heeft Dreamworks besloten geen vervolg te maken van Monsters vs. Aliens. De film presteerde namelijk ondermaats in de rest van de wereld, waardoor Jeffey Katzenberg alle hoop of kans op een sequel nu compleet de das om heeft gedaan.

Op de vraag waarom er geen vervolg zal gaan komen, antwoord Katzenberg als volgt:

I’d like to tell you there’s a perfectly rational, clear and easy answer as to why not, but there isn’t. There was enough of a consensus from our distribution and marketing folks in certain parts of the world that we would be pushing a boulder up a hill.

De slechte resultaten voor 2009 voor Dreamworks Animation zijn niet alleen aan de film te wijten. Zo is het opvallend te noemen dat het bedrijf dit jaar slechts 1 film uitbracht, vooral met de wetenschap dat DW er om bekend staat dat ze normaal gesproken film na film produceren.

Het bedrijf richt zich nu op kersverse projecten, zoals How to Train Your Dragon, Shrek Forever After, Oobermind, Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom, Puss in Boots en The Croods.



NieuwsFilm

meest populair