Fifty Dead Men Walking (2008)

When you cross the line there's no going back.

Een gedreven Jim Sturgess blijft overeind in een conventionele verfilming van Martin McGartlands autobiografische verhaal ten tijde van het Iers-Britse conflict in de jaren tachtig.
play

6,6 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
117 Min Verenigd Koninkrijk

Eind jaren 80: De Britse politie recruteert de 22-jarige Martin McGartland uit West Belfast om de IRA te bespioneren. Hij weet een plek binnen de terreurgroep te bemachtigen door zich aan te melden als vrijwilliger. Intussen speelt hij belangrijke informatie door aan de politie waardoor hij vele levens redt.

Regie
Kari Skogland
Cast
Ben Kingsley, Jim Sturgess, Rose McGowan, Kevin Zegers, Michael McElhatton, Nathalie Press, William Houston, Conor MacNeill, Tom Collins, Gerard Jordan, David Pearse, Laura Hughes, Joe Doyle, Oscar Harts, Ewan Harts, Oscar Harte, Laura Hughes, Evan Harte.
Release
10.09.2008
Release NL
20.08.2009
Release DVD
08.12.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Kari Skogland | Cast: Jim Sturgess (Martin McGartland), Ben Kingsley (Fergus) Kevin Zegers (Sean), Natalie Press (Lara), Rose McGowan (Grace) | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2008

In het min of meer waargebeurde Fifty Dead Men Walking zien we een gedreven Jim Sturgess als de Ierse Martin McGartland die naast lid van de IRA ook informant was in het door Engeland bezette Noord-Ierland om zo het bloedvergieten in Belfast te stoppen. Hiermee redde hij zogezegd vijftig levens, een daad die de echte Martin McGartland tot op heden achtervolgt.

Opgroeien in Belfast eind jaren tachtig zorgde er waarschijnlijk voor dat je enigszins immuun werd voor narigheid. Sturgess speelt McGartland als een product van de sociaal-politieke omstandigheden van die tijd. Goedgezinde belhamel die hij is, laat hij zich voor de kar spannen zodra de kans hem geboden wordt van betekenis te zijn voor zijn volk, of anders gezegd: een verrader te zijn voor zijn volk. Wanneer de politie Martin wegens heling oppakt, vraagt goedwillige Britse agent Fergus hem om Belfast een veiligere plaats te maken door als informant te infiltreren bij de IRA. Wanneer de knieën van een vriend van Martin worden doorboord door leden van deze beweging, besluit Martin op het voorstel van Fergus in te gaan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Fifty Dead Men Walking

acties