The Rum Diary (2011)

One part outrage. One part justice. Three parts rum. Mix well.

The Rum Diary is een prettig gestoord tussendoortje voor Johnny Depp. Fans die een nieuwe Fear and Loathing in Las Vegas verwachten, komen echter bedrogen uit.
play

6,0 details

  • 120 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

Johnny Depp speelt in deze kleurrijke comedy journalist Paul Kemp, die in de jaren ’50 New York verruilt voor een baantje bij een lokale krant op corrupt en zonovergoten Puerto Rico. Temidden van maffe collega’s en onbetrouwbare locals houdt Paul zich op de been met rum en hamburgers. Zijn nieuwe leven in Puerto Rico krijgt een onverwachte wending als hij verliefd dreigt te worden op de verleidelijke vriendin van een rijke Amerikaan. Freelance journalist Paul Kemp (Johnny Depp) weet dat hij keuzes moet maken voor zijn leven en carrière, maar schuift dat moment zo ver mogelijk voor zich uit. Hij besluit naar zonnig Puerto Rico te vertrekken, om daar bij The San Juan Star te gaan werken. Paul’s nieuwe, ietwat vreemde collega’s maken hem wegwijs in de wondere wereld waarover de krant dagelijks de kolommen vult. Bij gebrek aan nieuws op het ongeorganiseerde eiland komt dat er vooral op neer dat ze hun dagen slijten op het terras van hun favoriete bar. Paul kan het al snel zo goed vinden met collega Bob Sala (Michael Rispoli) dat ze huisgenoten worden. Maar dan raken ze verwikkeld in een dubieus ontwikkelingsplan van de rijke Amerikaan Sanderson (Aaron Eckhart). Dat Sanderson een bloedmooie vriendin (Amber Heard) heeft maakt het voor Kemp niet makkelijker. Haar verschijning maakt een onuitwisbare indruk op Paul’s troebele geest en zet hem er zelfs toe aan eindelijk eens een richting te kiezen.

Alt titel
Hunter S. Thompson's The Rum Diary
Regie
Bruce Robinson
Cast
Johnny Depp, Amber Heard, Aaron Eckhart, Giovanni Ribisi, Richard Jenkins, Amaury Nolasco, Bill Smitrovich, Michael Rispoli, Marshall Bell, Enzo Cilenti, Aaron Lustig, Julian Holloway, Karen Austin, Bruno Irizarry, Tisuby González.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 24.000.000
Release
27.10.2011
Release NL
22.12.2011
Release DVD
20.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Bruce Robinson | Cast: | Johnny Depp (Paul Kemp), Aaron Eckhart (Sanderson), Amber Heard (Chenault), Richard Jenkins (Lotterman), Giovanni Ribisi (Moburg), e.a. Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2011

Johnny Depp is een acteur die zich voortdurend op de scheidslijn tussen artistieke geloofwaardigheid en miljoenensalarissen begeeft. Met Pirates of the Caribbean en The Tourist harkte hij de nodige dollars binnen, maar verantwoordde dat door ook in ‘artistieke’ films zoals The Libertine en Fear and loathing in Las Vegas te spelen. Die laatste film in het bijzonder heeft hem veel lof gebracht en is inmiddels tot de cultstatus verheven. Met The Rum Diary lijkt Depp terug te keren naar zijn memorabele personificatie van Raoul Duke. Waar hij in Fear and Loathing echter met drugs experimenteerde, is Paul Kemp een alcoholist. En daar houden de ogenschijnlijke gelijkenissen meteen al op: The Rum Diary mist de finesse en narratieve kwaliteiten van zijn illustere ‘voorganger’.

Schrijver-journalist Paul Kemp heeft genoeg van het lawaai en de gekte in New York en besluit voor een armoedig krantje op Puerto Rico te gaan schrijven. Hij raakt bevangen door het eilandleven en verliest zichzelf bijna in de overdaad aan alcohol die tot zijn beschikking staat. Dan leert hij vastgoedmagnaat Sanderson kennen, alsook diens lieftallige vriendin Chenault. Sanderson vraagt Kemp een positief stuk te schrijven over een voor hem lucratief project dat aan alle kanten rammelt. Nu staat hij voor een keuze: helpt hij de corrupte zakenman of gebruikt hij zijn woorden om mensen als hij neer te halen?

videotrailers & clips

alle artikelen (16)

The Rum Diary Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

wiesie

"...Gister deze film gezien in de bios (sneak preview. Erg saai, absoluut bioscoop onwaardig. Een paar v......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Rum Diary

acties