The Boat That Rocked

The Boat That Rocked (2009)

1 Boat. 8 DJs. No Morals

Richard Curtis berooft dit nostalgische project van het leven door het urenlang zo dicht tegen zich aan te drukken dat het dood wegzakt.
play

6,5 details

  • 129 Min
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
129 Min Verenigd Koninkrijk

In 1966 zond de BBC elke week maar twee uur Rock & Roll uit. Radiopiraten lieten vanuit de Noordzee 24 uur per dag Rock n Roll horen. Maar liefst 25 miljoen mensen - meer dan de helft van alle Britten - luisterde elke dag naar deze piratenzender. Hiermee werd de Britse overheid buiten spel gezet die in de jaren '60 de voorkeur gaf aan Jazz.

Alt titel
Pirate Radio
Regie
Richard Curtis
Cast
Kenneth Branagh, Ralph Brown, Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Emma Thompson, Rhys Ifans, Jack Davenport, Olegar Fedoro, Stephen Moore, Tom Wisdom, Francesca Longrigg, Olivia Llewellyn, January Jones, Nick Frost, Tom Brooke, Chris O'Dowd, Laurence Richardson, Talulah Riley, Sinead Matthews, Tom Sturridge, Amanda Fairbank-Hynes, Gemma Arterton, Katherine Parkinson, Rhys Darby, Kirsty Mather, Caroline Boulton, Lana Davidson, Dora Clouttick, Will Adamsdale, Kristofer Gummerus, Ike Hamilton, Duncan Foster.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 36.348.784
Release
01.04.2009
Release NL
16.04.2009
Release DVD
01.09.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Curtis | Cast: Philip Seymour Hoffman (The Count), Bill Nighy (Quentin), Tom Sturridge (Carl), Nick Frost (Dave)| Speelduur:129 minuten | Jaar: 2009

Het kapen van de ether is nog altijd een beoefende bezigheid, maar vindt zijn oorsprong in de jaren zestig. De populaire Britse regisseur Richard Curtis omarmt deze gedurfdheid. De Britse reguliere programmering op de ether was in 1966 verre van onstuimig en het is dan ook niet verwonderlijk dat er tegen gerebelleerd werd door menig vrije geest. Radio Caroline, een van de op de Noordzee gestationeerde radiozenders huisvestte in die tijd een paar van de meest vrijgevochten dj's in Engeland die de BBC flinke concurrentie bezorgden. Vierentwintig uur per dag draaiden deze eclectische mannen alles wat zich rock-'n-roll noemde en lieten hiermee het volk horen dat er nog iets anders speelde dan dat wat de gevestigde orde iedereen voorschotelde. Daar had de Britse bevolking wel oren naar en dat resulteerde in zo’n vijfentwintig miljoen luisteraars per dag.

De in de film genoemde omroep, Radio Rock, heeft een gevarieerd programma met eigenzinnige dj's die allen een eigen thema hanteren en zich hiernaar gedragen. Bij wijze van introductie volgen we het meest neutrale personage aan boord: Carl. Na van school te zijn getrapt wordt hij door mams naar het drijvende radiostation gestuurd onder het wakend oog van zijn peetvader, de kapitein, die hem enige discipline moet zien bij te brengen. Het heeft een averechts effect, maar hij wordt op een bepaalde manier heel veel wijzer. Ondertussen wordt het drijvende radiostation belaagd door een furieuze ambtenaar die tracht de alternatievelingen uit de lucht te halen door nieuwe wetten te verzinnen die hun praktijken strafbaar zal maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Boat That Rocked Nieuwsberichten