Bollywood Hero

5,6 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Nederland
85 Min Nederland

Eggie, een jonge, goeduitziende en succesvolle acteur die het helemaal heeft gehad met zijn lege wereldje van rode lopers, glamour en snuivende nep-vrienden. Op zoek naar de zin van het leven stapt hij op het eerste vliegtuig naar India. Wanneer hij op de set van een Bollywood-film terecht komt, loopt Eggie de wonderschone actrice Sita Singh tegen het lijf. De twee worden verliefd, maar Sita is uitgehuwelijkt en zal binnenkort trouwen. Eggie wil er alles aan doen om haar hart te winnen voordat zij voor het altaar staat.

Regie
Diederik Van Rooijen
Cast
Egbert Jan Weeber, Jay Pathak, Rubina Ali, Akhilesh Kumar, Vijay Kadam, Kanika Dang, Ishwari Bose-Bhattacharya.
Release
19.03.2009
Release NL
19.03.2009
Release DVD
11.08.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Diederik van Rooijen | Cast: Egbert Jan Weeber (Nick), Ishwari Bose-Bhattacharya (Sita), Akhilesh Kumar (Prem) | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2009

Diederik van Rooijens Bollywood Hero werd vrijwel gelijktijdig in het Indiase Mumbai opgenomen als Oscarwinnaar Slumdog Millionaire. Daarbij maakte de twee regisseurs ook gebruik van dezelfde actrice: de jonge Rubina Rafiq Qureshi (of Rubiana Ali volgens imdb.com). Weliswaar geen wereldschokkend nieuws, maar toch een aardig gegeven. Volgens Van Rooijen snijden de films ook nog eens dezelfde thema’s aan: de tegenstelling tussen rijk en arm en de uitzichtloosheid van een leven in de sloppen. De film van Van Rooijen zou daarmee wel eens kunnen meeliften op het succes van Slumdog Millionaire. Bollwood Hero is echter geen Slumdog Millionaire. En Van Rooijen is ook nog lang geen Danny Boyle, maar hij is wel degelijk op de goede weg.

In Bollywood Hero volgen we Egbert Jan Weeber als de Nederlandse acteur Nick, die een rolletje heeft gekregen in een Bollywoodfilm. Bij aankomst in de enorme stad leren we hem kennen als een rustige, naïeve jongen. Zijn ervaringen in het hectische Mumbai wil hij vastleggen op een 8mm-camera zodat zijn vader, die ernstig ziek en dementerend is, hem niet vergeet. De diverse misstanden in India en de verschrikkingen van het leven in de sloppenwijken grijpen hem zeer aan. Na getuige te zijn van een dodelijk ongeluk neemt hij een besluit. Niet langer zal hij passief langs de zijlijn blijven staan, maar waar hij kan, zal hij de hulpbehoevende een helpende hand toesteken. Zijn hulp wordt echter niet altijd gewaardeerd.

videotrailers & clips