5,7 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Nederland
85 Min Nederland

Eggie, een jonge, goeduitziende en succesvolle acteur die het helemaal heeft gehad met zijn lege wereldje van rode lopers, glamour en snuivende nep-vrienden. Op zoek naar de zin van het leven stapt hij op het eerste vliegtuig naar India. Wanneer hij op de set van een Bollywood-film terecht komt, loopt Eggie de wonderschone actrice Sita Singh tegen het lijf. De twee worden verliefd, maar Sita is uitgehuwelijkt en zal binnenkort trouwen. Eggie wil er alles aan doen om haar hart te winnen voordat zij voor het altaar staat.

Regie
Diederik Van Rooijen
Cast
Egbert Jan Weeber, Rubina Ali, Jay Pathak, Ishwari Bose-Bhattacharya, Kanika Dang, Vijay Kadam, Akhilesh Kumar.
Release
19.03.2009
Release NL
19.03.2009
Release DVD
11.08.2009

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Diederik van Rooijen | Cast: Egbert Jan Weeber (Nick), Ishwari Bose-Bhattacharya (Sita), Akhilesh Kumar (Prem) | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2009

Diederik van Rooijens Bollywood Hero werd vrijwel gelijktijdig in het Indiase Mumbai opgenomen als Oscarwinnaar Slumdog Millionaire. Daarbij maakte de twee regisseurs ook gebruik van dezelfde actrice: de jonge Rubina Rafiq Qureshi (of Rubiana Ali volgens imdb.com). Weliswaar geen wereldschokkend nieuws, maar toch een aardig gegeven. Volgens Van Rooijen snijden de films ook nog eens dezelfde thema’s aan: de tegenstelling tussen rijk en arm en de uitzichtloosheid van een leven in de sloppen. De film van Van Rooijen zou daarmee wel eens kunnen meeliften op het succes van Slumdog Millionaire. Bollwood Hero is echter geen Slumdog Millionaire. En Van Rooijen is ook nog lang geen Danny Boyle, maar hij is wel degelijk op de goede weg.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bollywood Hero

acties