Management (2008)

Some moments just feel right.

Deze romcom wil graag lekker gek zijn, maar kleurt daarvoor net te veel binnen de lijntjes.
play

5,3 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Drama
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Een handelsreiziger, Sue Claussen (Aniston), checkt in een motel in en krijgt van de zoon (Zahn) van de eigenaar een fles wijn aangeboden. Hij geeft haar die fles omdat hij gevoelens voor haar heeft, die hij vervolgens de vrije loop laat door achter Sue aan te reizen. Die staat daar aanvankelijk onwelwillend tegenover.

Regie
Stephen Belber
Cast
Jennifer Aniston, Woody Harrelson, Steve Zahn, Tzi Ma, Fred Ward, Mark Boone Junior, Margo Martindale, Kevin Heffernan, James Hiroyuki Liao, Dominic Fumusa, Gavin Bristol, Don Burns, Collin Crowley, John San Nicolas, Katie O'Grady, Heather Wakehouse, Moreen Littrell, Yolanda Suarez, Gilberto Martin del Campo, Kimberly Howard, Robert Zorn, Garfield Wedderburn.
Release
10.10.2008
Release NL
09.07.2009
Release DVD
13.10.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Belber | Cast: Jennifer Aniston (Sue), Steve Zahn (Mike), Woody Harrelson (Jango), James Liao (Al) | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2008

Het affiche van Management zegt veel over de spagaat waarin de film zich bevindt. De poster toont de mannelijke lead Steve Zahn van achteren, met zijn hand halfjes tegen de bil van een omkijkende Jennifer Aniston. Het beeld verwijst naar een van de absurdste scènes van de film: het moment waarop Anistons karakter Sue haar bewonderaar Mike haar achterwerk laat betasten om van hem af te zijn. Deze buitenissige scène wordt op de poster afgezwakt, waarbij alleen Anistons gezicht is te zien, als om te zeggen: uiteindelijk is dit een gewone romcom, met in de hoofdrol de koningin van het genre.

Management, de eerste regieklus van theater- en filmscenarist Stephen Belber, vertelt het verhaal van Mike, een kinderlijk aangelegde maar ook enigszins gefrustreerde dertiger die bij zijn ouders in hun familiemotel woont. Zodra hij Sue in haar mantelpakje bij de motelbalie ziet staan, is hij verkocht: hij moet en zal haar voor zich winnen. Sue is vertegenwoordigster in sneue kantoorschilderijtjes, die ze door het hele land moet zien te slijten. De zakenvrouw laat zich Mikes vleierijen geamuseerd aanleunen, ervan uitgaand dat ze hem toch nooit meer zal zien. Maar Mike weet zeker dat ze voor elkaar gemaakt zijn en deinst dan ook nergens voor terug om Sues hart voorgoed te veroveren. Hij gaat over tot de bizarste stalkacties, die Sue, zoals dat hoort in romantische komedies, niet met paniek, maar met een ontroerde glimlach incasseert. Haar verloofde Jango is uiteraard minder gecharmeerd van Mike.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.