The Last House on the Left (2009)

If bad people hurt someone you love, how far would you go to hurt them back?

Reviews (2)

VLT

Avatar

Deze film heeft me zeker op positieve wijze verrast!! Heel goeie casting,setting, karakters, noem maar op!
De opbouw is zeer verzorgd, wat de spanning alleen maar ten goed kwam. Vanaf dat de meisjes worden gevat in het motel, is het nagelbijten wat er vervolgens gaat gebeuren. Dat er dan cliché-situaties ontstaan waarbij de slachtoffers trachten weg te rennen en tot val komen hoort er nu eenmaal bij en komt bij elke thriller voor. De grootste klassiekers bevatten zo een scène!!
De sterkste scène was ongetwijfeld die in het bos met name de verkrachtingsscène..laat elke empathische mens niet onberoerd me dunkt. Veel meer dan bij het origineel kwam de gedachte "..it's only a movie" van pas om de spanning wat te verlichten. Psychologisch gezien gaven de daders een zeer realistische weergave..sympathiek ogend maar wanneer men de dood in ogen kan zien komt hun sadistische kant naar boven.
De film begon na het doden van de broer wat te verzwakken, meteen ging men over naar het doden van de volgende, terwijl overleg tussen de ouders van Marie toch logischer lijkt na zo'n intens moment. En het absolute einde met de microgolfover was toch een beetje een uitschuiver richting Saw7.
Desalniettemin heeeel sterke film!!

X-s3ss!v3

Avatar

@ Ntt

Denk dat het dan door je 32 lentes komt dat je het onsmakelijk vind...
Ik vond hem zeker erg goed, vooral de opbouw.
En het ''dan weer niet, dan weer wel'' verhaal van je vind ik onterecht.
De vader is een dokter en de moeder oogt alsof ze nooit iets fout zou doen.
Het zijn erg nette mensen in de film en hebben er waarschijnlijk moeite mee om te weten of ze het wel of niet moeten doen.
Ik doel dan op het ombrengen van de ''Hillies''.
Vooral als ze de hand van hem in de afwasblender duwen kun je aan de uitdrukkingen op de gezichten zien dat ze er dan toch wel baat bij hebben.

Maargoed, als je van ''revenge'' movies houdt vind ik dat je ook deze zeker moet hebben gezien.