6,2 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

Louise hoopt dat haar dochter een beter leven zal leiden dan dat zij heeft gekend. Ze zal er alles aan doen om haar aan de slag te krijgen bij een gerenommeerd advocaat en jeugdvriend van haar. Maar niet alles loopt als gepland. La fille du RER is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat destijds Frankrijk schokte.

Alt titel
The Girl on the Train
Regie
André Téchiné
Cast
Catherine Deneuve, Michel Blanc, Ronit Elkabetz, Émilie Dequenne, Nicolas Duvauchelle, Mathieu Demy, David Barbas.
Release
02.02.2009
Release NL
18.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: André Téchiné | Cast: Emilie Dequenne (Jeanne), Catherine Deneuve (Louise), Nicolas Duvauchelle (Franck), Michel Blanc (Samuel Bleistein), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2009

In 2004 was Frankrijk een korte tijd in rep en roer over een jong meisje dat - naar later bleek - vals aangifte deed van een antisemitisch getinte aanval die ze in een trein tussen het Parijse centrum en de buitenwijken te verduren zou hebben gehad. Gefascineerd door de gewelddadigheid van de daad van de jonge vrouw zelf (compleet met zelftoegebrachte snijwonden), maakte Téchiné een artistieke interpretatie van de oorzaak en gevolgen van deze buitensporige situatie.

Een belangrijk uitgangspunt voor de karakterschets van de protagonist van de film, de jonge Jeanne, bestaat uit een typisch boy-meets-girlverhaal. Zij woont, betrekkelijk onbezorgd, samen met haar moeder langs een van de RER-spoorlijnen in een buitenwijk van Parijs. Haar favoriete bezigheid is op een paar rollerblades over het Parijse asfalt glijden, gewapend met een cd-speler en een koptelefoon. Een nieuwe baan en de betrekkelijke rust zijn snel verdwenen vanaf het moment dat Jeanne de eveneens skatende en aantrekkelijke Franck ontmoet. De romance neemt een hoge vlucht en - overladen met regieaanwijzingen in die richting - mondt uit in een drama. Het resultaat: meisje draait enigszins door met alle gevolgen van dien.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Fille du RER, La

acties