The Omen

The Omen (1976)

OUR FINAL WARNING.

Reviews (3)

Pjerkus

Avatar

Ik vond eerlijk gezegd dat er wel diep genoeg in werd gegaan op de satansgebroed/ouder relatie. Je wilt toch niet eerst 50 minuten naar standaard familiebezgiheden kijken die je je zelf prima voor kunt stellen. Het was heerlijk om te zien dat die moeder al vrij snel een hekel aan 't joch kreeg. Eerste keer dat ik deze zag en 30 jaar na dato blijft ie makkelijk overeind staan.Vraag me wel een ding af over de echte moeder van lucifer jr. : de priester die bij de geboorte was zei ze was een.. een... een.... een wat? toen dat graf open ging lag er dacht ik een paard oid, was ze een paard? en was die priester een apostel van satan en heeft hij het zoontje vermoord? of was dat priester spilleto? of samen???

AngelEyes

Avatar

Een film van 2,5 miljoen, maar dat zie je er zeker niet aan af. Mooi geschoten en prachtige muziek, maar haalt het niet bij aanverwante films als The Exorcist of Rosemary's Baby. Er zitten een aantal goede momenten in, maar spannend of opwindend is het allemaal niet. Wel is het leuk om Peck eens te zien als al wat oudere man. Wat ik jammer vond is dat er nauwelijks tot niet werd ingegaan op de band tussen ouders en kind. In een enkele scène in het begin zie je ze wel eens samen, maar daarna weinig meer. Je hebt geen moment het gevoel dat er een warme band tussen hen is. Een gemis, omdat daardoor het dilemma dat later optreedt niet uit de verf komt.

[rating 4]

emperor

Avatar

Als je de film al kent,is het leuk als je er ook bij vermeld waarom je hem zo goed vindt,of juist slecht (het liefst zonder spoilers,of gebruik de spoiler tags)..zo kunnen degene die hem nog moeten zien zich een beeld vormen over hoe de film is,dat is niet alleen waardevoller dan alleen maar 'ik ga hem zien' of 'kutfilm'..maar ook leuker..als je iets wil neerzetten zorg er dan voor dat een ander er ook wat aan heeft,daar zet je in eerste plaats ook iets voor neer.

Ik heb zelf deze film 1 keer gezien en wat ik er nog van weet is het best wel een aanrader voor de thriller fan..een echte horror vindt ik het niet direct.
[rating 4]

lol..deze reactie was bedoeld voor People Under The Stairs..daar klikt ik namelijk op...maar het geld eigenlijk net zo goed voor deze film,dus ik laat het maar staan.