Friday the 13th (1980)

On Friday The 13th, They Began To Die Horribly, One......By One (UK - Theatrical Tagline)

Reviews (3)

noam

Avatar

Oei, heb hem een tijdje geleden gezien, en moet zeggen dat ie niet echt indruk heeft gemaakt. Het begin van het verhaal is vrij standaard en nog mee door te komen.

Tijdens de film begon ik me zeer te ergeren aan de domme personages(waaronder Moeder Voorhees) en de voorspelbaarheid van het script. Al vond ik het rolletje van kevin bacon wel interessant die achteraf door deze film bekend zou zijn geworden. Een zeer matige horrorfilm waar je absoluut niet voor hoeft thuis te blijven

ash_

Avatar

Ondanks zijn klassieke status is dit eigenlijk een heel matige film, Halloween en A Nightmare On Elm Street zijn stukken beter. Een verhaal ontbreekt, het is eigenlijk niet meer dan bloed, ingewanden en sex ( en een geweldige sterfscene van Kevin Bacon in een van zijn eerste films ). Precies wat de echte splatterfanaat wil dus Smiley face Hou je van splatter, meteen kijken. Ben je geen splatter film fan maar wil je af en toe een goede horror zien: overslaan.

Een rating geven is moeilijk omdat ik zelf heel erg twijfel over deze film. Ik hou zelf van horror maar ik vind deze niet heel erg goed, dus:

[rating 2.5]

Meneer

Avatar

Als Friday the 13th fanaat, kan ik zeggen dat het niet het beste deel is uit de reeks. Het zesde deel van de friday the 13th reeks is mijn favoriet. De makers hadden zo te zien een hoger budget. Veel aktie en zeer veel slachtoffers. Jason herrijst uit zijn graf en pakt zijn oude hobby weer op. Maar dat ter zijde..het is en blijft een klassieker die iedere horrorfanaat moet zien.