Life of Brian

Life of Brian (1979)

A motion picture destined to offend nearly two thirds of the civilized world. And severely annoy the other third.

Reviews (2)

Bilbo

Avatar

Deze film vertaalt religie in een zekere komische vorm. Hoef ik niet uit te leggen, want eigenlijk is het vrij simpel, kijk gewoon de film. De film bevat een paar epische en memorabele grappen die zeker lang na het kijken van de film nog nagalmen ('Biggus Dickus' :E , 'Judea People's front suicide squad.. ATTACK!' , 'Do I have a big nose, mom?' 'Stop talking about sex!')

Heerlijke film met inderdaad een goeie boodschap :E

8

notReal

Avatar

De synopsis zegt mij ook niets... mij leek duidelijk dat deze film over de diepere zin van het leven ging, weergegeven aan de hand van het levensverhaal van de grote filosoof 'Brian' (verwijzing naar de oude Griek Brianisos), die zeven tegenslagen overwon maar door evenveel ongelukkige meevallers de zelfkant van de samenleving tegen zich gekeerd krijgt, waardoor hij (als het ware natuurlijk) gedwongen wordt zijn familie -maar ook zijn allernaasten- op het moment van de waarheid te verloochenen.

Op dat moment wordt inderdaad 'Always Look on the Bright Side of Life' (AL-BSL! Geen toeval natuurlijk..!) ingezet, de overduidelijke metafoor voor de gene zijde die lonkt. Op zijn beurt weer een verwijzing naar de vreselijke manier waarop de antagonist aan zijn einde kwam (in het echt).

Briljant en diepzinnig. :W