Cinderella Man

Cinderella Man (2005)

When America was on its knees, he brought us to our feet.

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken en wederom met bewondering naar gekeken.
Regisseur Ron Howard heeft al vele prachtige films gemaakt gebaseerd op ware gebeurtenissen, en dit is er zo'n pareltje van.
Super goede cast, prachtig, waar gebeurd, verhaal.
Een aanrader van formaat deze film, en niet alleen voor boksliefhebbers.

Commentaar 2006:
Prachtige film. Russell Crowe is de perfecte man voor deze rol. En Renée Zellweger is prachtig. Het is een film over boksen, maar wat er achter zit is veel belangrijker. Het gaat om overleven, om de zorg voor de kinderen en het gezin in zijn geheel. Het verwonderd me niet dat James J. Braddock op handen werd gedragen door de miljoenen werklozen in de VS in die tijd. Hij was één van hen, en hij gaf hen het voorbeeld hoe je, letterlijk en figuurlijk, moet vechten om er te komen. Na 'Million Dollar Baby' is dit de 2de boksfilm met een prachtig verhaal op korte tijd, en zo, hoewel ik totaal geen boksfan ben, mogen er nog komen.

WD

Avatar

Wat een geweldige film!
Heb hem net pas afgekeken, maar ik moest gewoon nu effe mijn beoordeling over deze film kwijt; een super film, een van de beste films die ik ooit heb gezien, super acteerwerk van alle acteurs en actrices, vooral Russel Crowe speelt formidabel hierin, ik vindt zeker zijn acteer prestaties hierin even goed, misschien zelfs nog wel beter dan in ''Gladiator''.
De film houdt je vanaf het begin tot het einde bezig, hij duurt meer dan 2 uur, maar dat is ie zeker wel waard, de laatste 20 minuten kijk je met enorm veel spanning, ik stond er gewoon van te trillen.

Dit is hoe een film moet zijn, dit is een echte film; een 10+!

Sprengers

Avatar

Dit was absoluut de mooiste film die ik dit jaar heb gezien. Zeer goed acteerwerk van Crowe en Zwellweger in deze film en vooral goed geregisseerd. Als de film zich afspeelt in een tijd wanneer het zeer slecht gaat vond ik dat dat zeer mooi werd afgebeeld. Het leek allemaal zo echt op de een of andere manier. En ook de periode waarin de film toeleeft naar de climax van de film, de belangrijkste wedstrijd, dan voel je echt de spanning en dat vond ik ook zeer goed geregisseerd. De film duurt misschien lang denk je van te voren(144 minuten) maar echt ik vond de film constant boeiend. Zeker een 8,5 waard deze film, geloof me maar.