Lincoln (2012)

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Prima film, met een uitstekende Daniel Day-Lewis.
Ik houd van dit soort films, waar gebeurd, waar je lessen uit kan leren.
Alleen kan ik zeer goed begrijpen dat niet iedereen deze film goed zal vinden, het is geen actieprent, alles draait om de dialogen en dan is 2,5 uur lang zeker als het je dan niet kan boeien.
Voor de echte liefhebbers dus deze film.
Niet alleen de hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis is uitstekend (hij heeft er een Oscar voor gekregen) maar ook de rest van de cast is dat, en daar zitten ook heel wat bekende namen tussen, teveel om op te noemen eigenlijk, dat ontdekt U best zelf.
Ik kan de film warm aanbevelen, maar zoals ik reeds zei, voor de liefhebbers van veel dialogen en niet voor diegenen die puur van actie houden.

ricogee

Avatar

Meesterlijke film vind ik het. Zeker in verhouding met wat er de laatste jaren qua historische films op de markt is gekomen.
Ook is hij, naar mijn mening, goed te volgen.
DWZ: niet te langdradig en ingewikkeld en slechts met vlagen wordt het volle IQ van de kijker aangesproken. Precies zoals een film zou moeten zijn. Interessant en onderhoudend met een meesterlijke rol voor daniel day lewis. Echt een aanrader voor een lange donkere avond wanneer het regent buiten.
Rico.

fakfilm

Avatar

Historische film en als zodanig moet je hem ook gaan bekijken denk ik. Als je net als ik het racisme nog hebt meegemaakt in de jaren 50/60, dan moet je hem zeker gaan kijken. Als je deze film als kijkamusement gaat zien, valt hij wellicht tegen. Ik noem het een zware film. Zware dialogen...en gesprekken met een enkele keer wat spanning, maar ook een beetje voorspelbaar. Voor de historisch belangstellenden waarschijnlijk mooie film anders heeft hij de neiging langdradig te worden. Wel prachtig en verrassend einde. (Traantjes moment...) Prachtige rollen dat wel o.a. van Daniel Day-Lewis die een prachtige Lincoln neerzet.