Halloween II (2009)

Family Is Forever

Reviews (1)

leidenaar

Avatar

Tja,ik had veel slechts gehoord over deze film,en dus heeft deze dvd lang stof liggen happen hier maar vannacht werd het toch maar eens tijd.
En de film viel niet tegen(misschien logisch,veel of weinig verwachtingen kan de kijkervaring lichtelijk beinvloeden)

De film begint sterk,het hele gebeuren in en rond het ziekenhuis is spannend en natuurlijk komt Laurie dichte deuren of hekken tegen terwijl Michael rustig achter haar aanloopt,maar dat hoort erbij,en maakt het nagelbijten alleen maar erger.
En dan blijkt het allemaal maar een droom,tja,ik heb ff in spanning gezeten en daar gaat het om,hoewel ik me twijfels heb of ze ons 20 minuten naar een droom moeten laten kijken in een film(tenzij die Inception heet)

We zien Laurie die deel 1 overleefde en duidelijk nog leeft met de trauma's die daarbij zijn komen kijken.
Ze doet dit door te gillen,krijsen en schreeuwen,en dat komt op den duur een beetje irritant over,maar echt storen eraan deed ik niet.
Maar je ken ook iets meer ingetogen leven met zoiets achter de rug,zoals Neve Campbell liet zien in Scream 2 en 3.

Maar ja,terwijl zij nog strijd tegen de gevolgen van deel 1 is Michael onderweg naar haar,en hoe,door iedereen onderweg af te slachten.
Iets wat wel bijna de gehele film duurt
Het leuke aan deze Michael vind ik zijn woede.
Waar de Michael in de oude delen nog weleens met 1 messteek genoegen nam als het slachtoffer het loodje legde,blijft deze Michael daarna nog 20x inhakken op een slachtoffer of zelfs intrappen(heerlijke brute scene]
Enige probleem is dat alle slachtoffer geen medelijden opwekken bij de kijker,ze doen simpelweg veel te kort mee(meestal 2 minuten)
Meeleven met deze karakters doe je dus niet,en daardoor ontbreekt er in een groot deel van de film veel spanning.
Als Michael eenmaal aankomt bij Laurie is er eigenlijk hetzelfde probleem want behalve haar zus sneuvelt er geen enkel boeiend karakter.
Brad Dourif vind ik een goede rol neerzetten maar hij komt nooit in levensgevaar en Loomis mag van mij sterven


Dat is dan gelijk een kritiekpunt,Loomis,een erg sympathiek karakter in de oudere films en zelfs gek genoeg in het 1ste deel van Zombie,maar hier is die een geldwolf,een irritant karakter ook,en was al geen fan van deze McDowell,dus tippen aan de acteur die vroeger Loomis speelde kon die al niet,maar nu verpest die het wel heel erg.
Ben ook bang dat die gewoon terugkeert bij een eventuele deel 3,want dat die dood is is alles behalve een feit

Het witte paard en Michaels moeder vind ik weinig toevoegen en zelfs jammer,want je moet Micheal geen redenen geven waarom die het doet,dat draagt juist bij aan het mysterie van dit karakter,en waarom zagen we niks van zijn moeder in deel 1,beetje apart dus,pas verzonnen door Zombie na deel 1,misschien wou die zijn vrouw een rol geven in de film dus verzon die dit maar.
Ik stoorde me er niet aan,maar voegde ook weinig toe,behalve dan om te laten zien aan het einde dat Laurie nu ook een soort Michael geworden is,maar laten we hopen dat dit geen vervolg krijgt in een eventuele deel 3

Het einde gaat snel,want als Michael eindelijk na het afslachten van wat figuranten bij Laurie komt gaat het allemaal snel voorbij,wordt er amper iemand vermoord,en eindigt het ook nog een beetje in een anti-climax

Ik klink misschien negatief,maar heb me toch niet verveeld bij deze film.
Vermakelijk om te kijken midden in de nacht,maar zeker geen toppertje.