Agora (2009)

Rachel Weisz schittert in deze zeldzaam ambitieuze film, die je zou kunnen zien als een intellectuele variant van Gladiator.
play

6,4 details

  • Avontuur
  • Drama
  • Historisch
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Spanje
Verenigde Staten

In de hoop dat dit zijn vrijheid brengt, bekeert een slaaf zich tot het Christendom. Als hij zijn meester, de beroemde vrouwelijke filosofieprofessor en atheïst, Hypatia van Alexandrië ontmoet, raakt hij verliefd op haar.

Regie
Alejandro Amenábar
Cast
Rachel Weisz, Oscar Isaac, Max Minghella, Michael Lonsdale, Ashraf Barhom, Homayoun Ershadi, Rupert Evans, Richard Durden, Amber Rose Revah, Clint Dyer, Oshri Cohen, Yousef 'Joe' Sweid, Manuel Cauchi, Jordan Kiziuk, Christopher Dingli, Harry Borg, Sami Samir, Charles Thake, Andre Agius, Wesley Ellul, Alan Paris, Christopher Raikes, Juan Serrano, Paul Barnes, Charles Sammut, Samuel Montague, Reuben Fenech, Angele Galea.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 38.422.082
Release
17.05.2009
Release NL
03.06.2010
Release DVD
24.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Alejandro Amenábar | Cast: Rachel Weisz (Hypatia), Oscar Isaac (Orestes), Max Minghella (Davus), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2009

Het afgelopen filmjaar heeft bewezen dat het nog steeds kan; epische Europese films met een budget van tientallen miljoenen euro’s, die in uitvoering weinig tot niets onderdoen voor het grote Hollywood. Een paar weken terug ging in Nederland het peperdure Italiaanse Baarìa in première en deze week komen er zelfs twee grote Europese films uit. Mr. Nobody van de Belgische regisseur Jaco van Dormael en het Spaanse Agora, een film die niet alleen visueel weet te overdonderen maar ook inhoudelijk een onvergetelijke indruk achterlaat.

Spaanse regisseur Alejandro Amenábar had zijn sporen al ruimschoots verdiend in de filmwereld met Abre los Ojos, de Amerikaanse horrorfilm The Others en het ontroerende Mar Adentro, waarvoor hij de Oscar voor beste niet-Engelstalige film won. Na het grote succes van die kleinschalige film over euthanasie begon hij de voorbereidingen voor wat zijn magnum opus moest worden. Hij verzamelde een voor Europese begrippen astronomisch budget van vijftig miljoen euro en maakte Agora, een film die vorig jaar mei al in première ging in Cannes en nu pas de Nederlandse bioscopen heeft gehaald.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Agora Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Van deze film had ik hoge verwachtingen, en die zijn helaas niet ingelost. Prachtige kostuums en de......"

liefhebber08

"...Een mooie film die weet te boeien en die een groot publiek verdient.De film schetst op een integere......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Agora

acties