Taking Woodstock (2009)

"A Generation Began In His Backyard."

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Prima film is dit. Eigenlijk verwachtte ik niet veel van deze prent en heb dus ook lang gewacht om hem eens te bekijken, maar de film valt me enorm goed mee.
De sfeer van eind jaren '60, de hippiecultuur en alles wat daarom heen draait, zoals ook de tegenstand van de oudere burgers, wordt prachtig weer gegeven.
Wat ik wel miste in deze film is de muziek uit die tijd, je hoort wel flarden van het eigenlijk concert, maar de muziek had toch een meer voorname plaats mogen innemen vind ik.
Maar toch kan ik deze film iedereen aanraden, al was het maar om eens de sfeer van de jaren '60 op te snuiven en om de grandioze rol van Liev Schreiber te bewonderen.... nooit gedacht hem ooit in een rol van travestiet te zien.

mauvau

Avatar

De film is bijzonder geslaagd in het neerzetten van een sfeertekening van de jaren 60. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt; kleding, manier van praten, bewegen, de inrichting... precies zoals je van Ang Lee gewend bent.
Wel vond ik hem ietwat traag en langdradig, en ik miste ook de muziek! Als we het over woodstock hebben dan verwacht je toch wel wat meer audiovisuele ondersteuning.
Maar toch zeker een aanrader, vooral als je de sixties sfeer wilt proeven.