Deze nieuwe verfilming van de bekende stripboekenreeks is nog steeds niet wat het zou kunnen zijn, maar zet wel een stap in de goede richting.
play

5,7 details

  • 80 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Western
  • België
  • Luxemburg
  • Nederland

Lambik heeft een nieuwe buurman, Theofiel Boemerang, een gewiekste handelsreiziger. Hij laat Lambik een kist vol Dry-Gin achter voor een zacht prijsje. In een fles zit echter een verkleinde Texas-ranger, die om hulp roept. Het blijkt, dat in een kleine stad, Dumb City, Texas-rangers verkleind worden door een criminele bende. De geheimzinnige bandiet die dit stadje terroriseert heet Jim Parasijt. Aangekomen in Texas willen onze vrienden Bienstalk, de plaatselijke sheriff, helpen, maar deze wordt neergeschoten en kort daarna ontvoerd door bandieten. Onze vrienden nemen kort daarna hun taak op als Texas-rangers, die als plaatsvervanging voor sheriff Bienstalk, voor "law and order" zorgen. Daarbij komen ze te weten, dat een jeugdige bende onder leiding van Marlon, terreur zaait, omdat Dumb City door een reusachtige rotsblok op een berg nabij de het stadje, bedreigd wordt. Dit rotsblok zal, als het van de berg valt, Dumb City verpletteren.

Regie
Wim Bien
Mark Mertens
Cast
Pierre Bokma, Kees Boot, Daniël Boissevain, Raymonde de Kuyper, Axel Daeseleire, Nanette Drazic, Stany Crets, Billy Ray Cyrus, Staf Coppens, Xander de Buisonjé, Ken Clement, Carlos Alayeto, Sally Bondi, Guilherme Apollonio, Chloe Dolandis.
Release
19.07.2009
Release NL
23.07.2009
Release DVD
06.10.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Mertens en Wim Bien | Cast: Marijn Klaver (Suske), Nanette Drazic (Wiske), Frank Lammers (Lambik), Raymonde de Kuiper (Sidonia), Kees Boot (Jerom), Pierre Bokma (Professor Barabas) | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2009

Met meer dan drie miljoen verkochte stripboeken in Nederland en Vlaanderen per jaar mogen Suske en Wiske zich tot de bekendste stripfiguren van de Lage Landen rekenen. Inmiddels zijn er in totaal meer dan tweehonderd miljoen stuks verkocht en zijn er al verschillende pogingen ondernomen om de stilstaande tekeningen van onze zuiderburen in beweging te zetten. Veel succes werd hier echter niet mee geboekt. De animatiereeks uit de jaren zeventig was niet van erg hoog niveau, hoewel deze qua uiterlijk nog het meest op de strips leek. In 2004 kwam de liveactionverfilming De Duistere Diamant in de bioscoop, die zowel bij de critici als het publiek op weinig bijval kon rekenen. Met een poging om een graantje mee te pikken van het recente succes van computeranimaties is nu besloten om ook Suske en Wiske in een 3D-jasje te steken.

De avonturen van het stripduo spelen zich deze keer af in het broeierige stadje Dark City in het Wilde Westen. Daar bevindt zich namelijk de bandiet Jim Parasijt, die een illegale whiskystokerij bezit. Wanneer Lambik een kist van zijn flessen in bezit krijgt, komt hij tot de ontdekking dat een van deze flessen geen whisky, maar een gekrompen sheriff uit Dark City bevat. Parasijt blijkt van plan te zijn de gehele wereldbevolking te verkleinen, om de simpele reden dat hij op die manier de grootste kan zijn. Genoeg reden voor Suske en Wiske & co om de helikopter naar Amerika te nemen en daar een stokje voor te steken.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=Tarkus] En ik was stomverbaasd bij het bekijken van deze film, zelden zulk een prachtige ani......"

kevinvdk

"...Heb ik op blu ray en kmoe zeggen mij spreekt het nie zo aan maar voor de kids wel heel mooi dus toch......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Suske en Wiske: De Texas rakkers

acties