Case 39 (2009)

Horrorfilm met Renée Zellweger die al een tijdje op de plank ligt, kent wat aardige schrikmomenten, maar voegt weinig toe aan het genre.
play

5,2 details

 • 109 Min
 • Thriller
 • Verenigde Staten
 • Canada
109 Min Verenigde Staten

In de film speelt Zellweger Emily Jenkins, een sociaal werkster. Ze denkt dat ze alles wel zo'n beetje gezien heeft, totdat ze haar volgende zaak krijgt: de tien-jarige Lilith Sullivan (Ferland). Emily's grootste angsten worden waarheid, wanneer Lilith's ouders hun dochter proberen te vermoorden. Ze redt het meisje en besluit er zelf voor te gaan zorgen, tot er een nieuw pleeggezin komt. Maar dan beginnen de echte problemen pas...

Regie
Christian Alvart
Cast
Bradley Cooper, Renée Zellweger, Ian McShane, Jodelle Ferland, Callum Keith Rennie, Cynthia Stevenson, Mary Black, Adrian Lester, Kerry O'Malley, Tiffany Lyndall-Knight, J. Winston Carroll, Georgia Craig, Domenico D'Ambrosio, Philip Cabrita, Cindy Sungu.
Budget
$ 27.000.000
Opbrengst
$ 29.000.000
Release
13.08.2009
Release NL
18.03.2010
Release DVD
15.06.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Christian Alvart | Cast: Renée Zellweger (Emily Jenkins), Jodelle Ferland (Lillith Sullivan), Ian McShane (detective Mike Barron), Bradley Cooper (Douglas J. Ames), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2009

Het kind als personificatie van de duivel; het is van oudsher een dankbaar thema voor horrorfilms. Van klassiekers als The Excorcist en The Omen in de jaren zeventig tot aan het heel aardige Orphan vorig jaar: kinderen zijn eng. Laat hun naïeve onschuldigheid je niet verblinden, want stiekem zijn ze niets minder dan het ultieme kwaad. Ook Case 39 past binnen deze traditie en regisseur Christian Alvart speelt in zijn film met zichtbaar plezier met de genreregels.

Case 39, gefinancierd binnen het Amerikaanse studiosysteem, is een film met een enigszins problematische voorgeschiedenis. Paramount Pictures heeft de film, die begin vorig jaar werd afgerond en al in augustus (!) aan de Nederlandse pers werd vertoond, nog steeds niet in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht terwijl hij in andere delen van de wereld al met wisselend succes heeft gedraaid. De houding van Paramount is vreemd aangezien de film zeker niet slechter is dan de meeste horrorfilms die de bioscopen jaarlijks teisteren.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Case 39 Nieuwsberichten

 • Case 39 trailer

  Case 39 trailer

  Jan-Peter Rook,

  Een stukje promotie voor de nieuwe horror met Renée Zellweger.

  mode_comment 4

Laatste reacties

kevinvdk

"...Heel goede film heb hem gezien op blu ray natuurlijk 8/10..."

gg_kelly

"...Een zeer vermakelijke film!! Je ziet Renee nu is van een andere kant, die mij erg beviel! Goede/enge......"

Tarkus

"...Prima horrorfilm, die evenwel erg lijkt op 'Orphan' die ik nog niet zo heel lang geleden heb gezien......."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Case 39

acties