Belachelijke film over tijdreizen neemt zichzelf veel te serieus. Het zou lachwekkend zijn als het allemaal niet zo deprimerend werd gebracht.
play

5,8 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

‘The Time Traveler’s Wife’ is gebaseerd op de bestseller over een liefde die de grenzen van tijd overstijgt. Clare is al haar hele leven verliefd op Henry . Ze gelooft dat hun liefde is voorbestemd, hoewel ze nooit weet wanneer ze zullen worden gescheiden: Henry is namelijk een tijdreiziger, vervloekt met een zeldzame genetische afwijking die hem dwingt zijn leven in tijdfragmenten te leven. Hij wordt door de jaren heen en weer geslingerd zonder daar enige controle over te hebben. Ondanks het feit dat Henry’s reizen hen zonder enige waarschuwing uit elkaar drijven en ze nooit weten wanneer ze elkaar zullen weerzien, probeert Clare wanhopig een leven samen met haar ware liefde op te bouwen.

Regie
Robert Schwentke
Cast
Rachel McAdams, Eric Bana, Ron Livingston, Arliss Howard, Michelle Nolden, Alex Ferris, Brooklynn Proulx, Matt Birman, Jane McLean, Katherine Trowell, Carly Street, Craig Snoyer, Romyen Tangsubutra, Bart Bedford, Esther Jun.
Budget
$ 39.000.000
Opbrengst
$ 101.229.792
Release
14.08.2009
Release NL
12.11.2009
Release DVD
09.03.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Schwentke | Cast: Eric Bana (Henry DeTamble), Rachel McAdams (Clare Abshire), Brooklynn Proulx (Clare op zes- en achtjarige leeftijd), Ron Livingston (Gomez), Jane McLean (Charisse), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2009

Tijdreizen in films blijft een moeilijk onderwerp. Maar weinig films lukt het een dusdanig meeslepend verhaal te vertellen dat het belachelijke uitgangspunt niet meer uitmaakt. De rest moet het over een andere boeg gooien en vooral de draak met zichzelf kunnen steken. The Time Traveler’s Wife denkt helaas in de eerste categorie te vallen en neemt zichzelf heel erg serieus. Dat is jammer, want Eric Bana die om de vijf minuten op de meest willekeurige plekken naakt verschijnt met alle complicaties van dien, dat is toch eigenlijk alleen geschikt als zeer flauwe komedie?

Als Clare nog maar een klein meisje is en op een dag op het landgoed van haar ouders speelt, komt er opeens een naakte man uit het bos. Slecht opgevoed als ze is roept ze niet direct haar ouders, maar maakt ze zonder angst een praatje met de man. Ook als hij haar vertelt uit de toekomst te komen om kort daarna weer in het niets op te lossen, blijft Clare niet alleen kalm, ze is op slag verliefd op de man. Als Clare hem als ze ouder is weer tegenkomt en hij haar niet herkent, lijkt het haar een goed plan dit ook direct aan hem op te biechten. Henry snapt er eerst nog weinig van, maar ja, welke man valt nou niet voor een vrouw die bij de eerste date al haar liefde betuigt en meteen denkt aan trouwen en kinderen krijgen, ook al heeft hij nog moeite met het onthouden van haar naam?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Time Traveler's Wife Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Als deze film romantische film bekijkt is hij redelijk goed, maar het tijdreizen is niet goed uitgew......"

setheelen

"...één woord! PRACHTIG!! liefde is iets moois.. het verhaal is origineel en blijft boeien. Rachel McAda......"

dineke

"...Ik vond het een bijzonder mooie film waarin de liefde tussen 2 mensen ontzettend sterk aanvoelde. J......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Time Traveler's Wife

acties