7,0 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Tsjechië
  • Duitsland
  • Slowakije
110 Min Tsjechië

Petr (Ivan Trojan) werkt op de vrachtafdeling van een luchthaven. Zijn vriendinnetje Jana (Zuzana Šulajová) heeft hem net verlaten voor iemand met een interessantere baan, maar Petr geeft niet op en wil haar terug. Om wat bij te verdienen kijkt hij als betaalde toeschouwer naar het liefdesspel van zijn buren. Ondertussen verkeren meer mensen in zijn omgeving in een relatiecrisis, zij het van een iets andere aard. Zijn baas, die een fetisj heeft voor etalagepoppen, houdt een lijst bij van de dingen die hij door zijn vrouw naar zijn hoofd krijgt gegooid. Petrs vader verlaat zijn vrouw voor een beeldhouwster, en maakt dankzij zijn verleden als nieuwslezer van staatspropaganda een nieuwe carrière in de kunst. Een verkeerd bezorgde doos op Petrs werk zet een reeks nieuwe problemen in gang.

Regie
Petr Zelenka
Cast
Miroslav Krobot, Zuzana Sulajová, Zuzana Bydzovská, Karel Hermánek, Zuzana Stivínová, Ivan Trojan, Petra Lustigova, Jan Lepsík, Petr Lafek, Marta Sládecková, Jana Hubinská, Matús Bukovcan, Nina Divísková, Jirí Bábek, Jirí Bartoska.
Release
17.02.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Petr Zelenka | Cast: Ivan Trojan (Petr), Zuzana Sulajová (Jana), Nina Divísková, Miroslav Krobot, Karel Hermánek, Jiri Bartoska | Speelduur: 110 minuten

Petr werkt in de vrachtterminal van een vliegveld. Hij doet er alles aan om zijn ex-vriendin Jana, die inmiddels van plan is om met iemand anders te trouwen, terug te winnen. Ondertussen gaat zijn vader vreemd met een kunstenares, en staat zijn moeder op instorten.

In 2001 schreef en regisseerde Petr Zelenka het enigszins tragische maar vooral komische toneelstuk Tales Of Common Insanity. Wrong Side Up is daar de filmadaptatie van, en is eveneens een bitterzoete en excentrieke komedie geworden over mensen die voor liefde soms heel aparte dingen doen. Zo rijdt Peter op een gegeven moment in zijn heftruck het vliegveld af naar het appartement van zijn ex, omdat zij hem eerder had gevraagd hoe ver hij op dat ding zou kunnen komen. Hij verdient overigens bij door te kijken naar hoe zijn exhibitionistische buren seks hebben, op hun verzoek. Dat levert een voor hem behoorlijk moeilijk moment op, als zijn ex hem tijdens zo’n kijksessie opbelt.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Príbehy obycejného sílenství

acties