Couples Retreat

Couples Retreat (2009)

It may be paradise... but it's no vacation.

Enkele aardige grappen zijn niet genoeg om deze flauwe en te lange komedie leuk te maken.
play

4,4 details

  • 113 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

Deze romantische comedy vertelt het verhaal van vier stellen die met elkaar op vakantie gaan naar een tropisch eiland. Terwijl één van deze stellen hier is om aan hun huwelijk te werken, houdt de rest zich vooral bezig met zonnen en feesten. Maar dan blijkt dat deze vakantie inclusief groepstherapie is geboekt, en komen er bij ieder stel steeds meer relationele problemen aan het licht...

Regie
Peter Billingsley
Cast
Kristin Davis, Faizon Love, Jean Reno, Jason Bateman, John Michael Higgins, Jon Favreau, Vince Vaughn, Peter Serafinowicz, Temuera Morrison, Tasha Smith, Kristen Bell, Carlos Ponce, James Ferris, Karen Shenaz David, Malin Akerman, Ken Jeong, Scott Burn, Kali Hawk, Linda Bella, Alyssa Julya Smith, Xavier Tournaud, Jonna Walsh, Janna Fassaert, Jordann Kimley, Phillip Jordan, Nelson Carvajal, Nick Grosvenor, Gattlin Griffith.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 171.844.840
Release
19.09.2009
Release NL
19.11.2009
Release DVD
30.03.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Billingsley | Cast: Vince Vaughn (Dave), Jason Bateman (Jason), Jon Favreau (Joey), Malin Akerman (Ronnie), Kristen Bell (Cynthia), Kristin Davis (Lucy), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2009

Dertien jaar geleden braken komedianten Vince Vaughn en Jon Favreau in de Verenigde Staten door met culthit Swingers, geschreven door Favreau. De uitspraak dat iets ‘so money’ was, ging tot plezier van de fans en ergernis van de rest een eigen leven leiden. In 2001 maakten ze samen opnieuw een film, Made, maar deze liet kennelijk zo weinig indruk achter dat het door hen samen geschreven Couples Retreat in de Verenigde Staten werd gezien als de reünie van de ‘swingers’. Volgens de regels van Hollywood zijn reünies in Amerika altijd een misère, en dat is ook van toepassing op deze hereniging, een flauwe komedie die veel te lang duurt, veel te weinig goede grappen bevat en te weinig boeiende personages om de aandacht vast te houden.

Vier koppels denken naar een luxe vakantieoord te gaan om daar eens lekker te genieten, maar daar aangekomen blijken de meeste (verplichte) activiteiten over het deconstrueren, analyseren en opbouwen van hun relatie te gaan, de geheime reden waarom één van de koppels de vakantie organiseerde. Dit zorgt allereerst voor enorme frictie bij alle koppels, die zich gaan afvragen of ze nou ontzettend gelukkig dachten te zijn of alleen maar bij elkaar bleven voor de kinderen. Het zijn de vrouwen die telkens op een breuk aan lijken te sturen, terwijl de mannen de schuld krijgen en het initiatief nemen waarmee de relaties uiteindelijk hersteld worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Couples Retreat Nieuwsberichten