Couples Retreat (2009)

It may be paradise... but it's no vacation.

Enkele aardige grappen zijn niet genoeg om deze flauwe en te lange komedie leuk te maken.
play

4,4 details

  • 113 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

Deze romantische comedy vertelt het verhaal van vier stellen die met elkaar op vakantie gaan naar een tropisch eiland. Terwijl één van deze stellen hier is om aan hun huwelijk te werken, houdt de rest zich vooral bezig met zonnen en feesten. Maar dan blijkt dat deze vakantie inclusief groepstherapie is geboekt, en komen er bij ieder stel steeds meer relationele problemen aan het licht...

Regie
Peter Billingsley
Cast
Jean Reno, Vince Vaughn, Jon Favreau, Jason Bateman, Kristen Bell, Malin Akerman, Ken Jeong, Temuera Morrison, Kristin Davis, Faizon Love, Peter Serafinowicz, John Michael Higgins, Kali Hawk, Gattlin Griffith, Karen Shenaz David, Tasha Smith, Carlos Ponce, Janna Fassaert, Scott Burn, Linda Bella, Jonna Walsh, James Ferris, Alyssa Julya Smith, Xavier Tournaud, Jordann Kimley, Phillip Jordan, Nick Grosvenor, Nelson Carvajal.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 171.844.840
Release
19.09.2009
Release NL
19.11.2009
Release DVD
30.03.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Billingsley | Cast: Vince Vaughn (Dave), Jason Bateman (Jason), Jon Favreau (Joey), Malin Akerman (Ronnie), Kristen Bell (Cynthia), Kristin Davis (Lucy), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2009

Dertien jaar geleden braken komedianten Vince Vaughn en Jon Favreau in de Verenigde Staten door met culthit Swingers, geschreven door Favreau. De uitspraak dat iets ‘so money’ was, ging tot plezier van de fans en ergernis van de rest een eigen leven leiden. In 2001 maakten ze samen opnieuw een film, Made, maar deze liet kennelijk zo weinig indruk achter dat het door hen samen geschreven Couples Retreat in de Verenigde Staten werd gezien als de reünie van de ‘swingers’. Volgens de regels van Hollywood zijn reünies in Amerika altijd een misère, en dat is ook van toepassing op deze hereniging, een flauwe komedie die veel te lang duurt, veel te weinig goede grappen bevat en te weinig boeiende personages om de aandacht vast te houden.

Vier koppels denken naar een luxe vakantieoord te gaan om daar eens lekker te genieten, maar daar aangekomen blijken de meeste (verplichte) activiteiten over het deconstrueren, analyseren en opbouwen van hun relatie te gaan, de geheime reden waarom één van de koppels de vakantie organiseerde. Dit zorgt allereerst voor enorme frictie bij alle koppels, die zich gaan afvragen of ze nou ontzettend gelukkig dachten te zijn of alleen maar bij elkaar bleven voor de kinderen. Het zijn de vrouwen die telkens op een breuk aan lijken te sturen, terwijl de mannen de schuld krijgen en het initiatief nemen waarmee de relaties uiteindelijk hersteld worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Couples Retreat Nieuwsberichten

Laatste reacties

SunChaser

"...Oh wat was dit slecht..."

Jerona

"...Okee film, maar ik heb niet hardop gelachen.. wel jammer, want er zaten een paar goede acteurs in!..."

setheelen

"...Idd! hééél mooie beelden van die natuur en erg leuke acteurs.. maar het verhaal was zo slap, ik vond......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Couples Retreat

acties