The Rebound (2009)

She's still got it. He's just getting it.

Deze veelbelovende romkom wordt neergehaald door oppervlakkige personages en gebrek aan originaliteit.
play

5,9 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten

Filmtotaal Recensie

Regie: Bart Freundlich | Cast: Catherine Zeta Jones (Sandy), Justin Bartha (Aram), Joanna Gleason (Roberta), Art Garfunkel (Harry) | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2009

De zogenaamde romkom (romantische komedie) staat niet echt bekend als een hoogstaand filmgenre. Velen halen hun neus op voor titels als Hitch, Sleepless in Seattle en What Happens in Vegas. Toch zijn er de afgelopen jaren een aantal prima romkoms verschenen, zelfs de grootste zuurpruim kan dat niet ontkennen. Zo was Love Actually dé kerstfilm van 2003, is het onlangs op dvd verschenen Marley and Me ook voor de mannen een leuke film en worden zelfs filmcritici enthousiast van de films van Judd Apatow. Helaas ontbreekt het The Rebound aan kwaliteit om aan dit rijtje toegevoegd te mogen worden, maar van een complete aanfluiting is absoluut geen sprake.

De veertigjarige Sandy leidt een perfect leventje, zo lijkt: ze heeft een lieve man, twee prachtige kinderen en beleeft veel plezier aan het bijhouden van een fictief online sportnetwerk. Deze verwezenlijkte droom spat echter uiteen als ze beelden te zien krijgt waarop haar man het iets té gezellig heeft met een andere vrouw. Sandy pakt onmiddellijk haar koffers en kinderen, en vertrekt naar New York. Al snel nadat ze zich gesetteld heeft, komt ze in aanraking met de vierentwintigjarige Aram, die in de koffietent werkt waar zij boven woont. Hoewel de eerste stappen richting een relatie vooral gebaseerd zijn op arbeidsovereenkomsten (Aram past op Sandy’s kinderen) blijkt al snel dat er sprake is van wederzijdse aantrekking.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Nooit mijn ding geweest komedies, maar uitzonderingen bevestigen de regel, en deze vind ik wel redel......"

The Rebound

acties