Broken Embraces
Na het meesterlijke Volver bezwijkt de nieuwste film van Pedro Almodóvar onder zijn eigen ambitie, maar weet op het visuele vlak wel te imponeren.
play

6,9 details

  • 127 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Romantiek
  • Spanje

Veertien jaar geleden nam het leven van Harry Caine, of Mateo Blanco zoals zijn echte naam luidt, een dramatische wending. Door een auto-ongeluk verloor hij niet alleen zijn zicht, maar ook zijn grote liefde Lena. Nu krijgt de eens zo succesvolle regisseur en schrijver alleen nog steun van zijn manager Judit en haar zoon Diego. Over zijn verleden praat hij niet en niemand vraagt er ook naar. Totdat op een dag Diego een ongeluk krijgt en Harry zich over hem ontfermd. Om Diego te vermaken vertelt Harry zijn levensverhaal. Hij vertelt over zijn tijd als regisseur en over Lena. Het is een even ontroerend als afschuwelijk liefdesverhaal, dat wordt gedomineerd door fataliteit, jaloezie en verraad.

Alt titel
Los abrazos rotos
Regie
Pedro Almodóvar
Cast
Penélope Cruz, Rossy de Palma, Lola Dueñas, Agustín Almodóvar, Blanca Portillo, Lluís Homar, Ã?ngela Molina, Asier Etxeandia, José Luis Gómez, Rubén Ochandiano, Tamar Novas, Chus Lampreave, Carlos Leal, Carmen Machi, Viviana Espinoza, Chema Ruiz, Carlos García Cambero, Kiti Manver, Marta Aledo, Cote Soler, Alejo Sauras, Esther García, Javier Coll, Mariola Fuentes, Jons Pappila, Enrique Aparicio, Sabine Daigeler, Fernando Lueches, Kira Miró, Sergio Díaz, Lyng Dyrup, Juan Bautista Cucarella, Yuyi Beringola, Dani Martín, Ramón Pons, Javier Giner, Enrique Vargas, Fernando Iglesias, Diego Romaña Garcia, Jaime Fernández-Cid Buscató, Carlos Sampedro, Jaime Santos Gonzalez.
Budget
$ 18.000.000
Release
01.03.2009
Release NL
27.08.2009
Release DVD
09.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Pedro Almodóvar | Cast: Lluis Homar (Mateo Blanco/Harry Caine), Penélope Cruz (Lena), Blanca Portillo (Judit Garcia), José Luis Gómez (Ernesto Martel) e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2009

Een ode aan de film noir, een tragisch liefdesverhaal, een melodramatische soapopera en een kijkje in de keuken van het filmmaken, Los Abrazos Rotos is het allemaal en nog veel meer. De opvolger van Volver, een voor Pedro Almodóvar opmerkelijk kalme en ingetogen film die daarmee tot een van de beste in zijn loopbaan gerekend mag worden, is erg ambitieus. Misschien wel iets té ambitieus aangezien de aandacht voor al deze verschillende thema’s bij vlagen ten koste gaat van de diepgang van de personages, waardoor de emotionele kracht van de film veel minder is dan bij Volver het geval was.

Toch is Los Abrazos Rotos verre van een slechte film. Daarvoor is Almodóvar een te goede regisseur die in deze film vooral op het visuele vlak indruk maakt. Het verhaal, dat bij films van Almodóvar altijd moeilijk is na te vertellen, is in dit geval wel erg gecompliceerd. De film speelt zich af op verschillende tijdsniveaus en draait om filmmaker Harry Caine, of Mateo Blanco zoals zijn echte naam luidt. Veertien jaar terug verloor de eens zo succesvolle regisseur en scenarioschrijver zijn zicht en zijn grote geliefde Lena bij een ernstig ongeluk, waarna zijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn. In de film vertelt Caine zijn levensverhaal aan de zoon van een goede vriendin en wordt duidelijk wat er nu precies is gebeurd.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Broken Embraces Nieuwsberichten