Na het meesterlijke Volver bezwijkt de nieuwste film van Pedro Almodóvar onder zijn eigen ambitie, maar weet op het visuele vlak wel te imponeren.
play

6,9 details

  • 127 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Romantiek
  • Spanje

Veertien jaar geleden nam het leven van Harry Caine, of Mateo Blanco zoals zijn echte naam luidt, een dramatische wending. Door een auto-ongeluk verloor hij niet alleen zijn zicht, maar ook zijn grote liefde Lena. Nu krijgt de eens zo succesvolle regisseur en schrijver alleen nog steun van zijn manager Judit en haar zoon Diego. Over zijn verleden praat hij niet en niemand vraagt er ook naar. Totdat op een dag Diego een ongeluk krijgt en Harry zich over hem ontfermd. Om Diego te vermaken vertelt Harry zijn levensverhaal. Hij vertelt over zijn tijd als regisseur en over Lena. Het is een even ontroerend als afschuwelijk liefdesverhaal, dat wordt gedomineerd door fataliteit, jaloezie en verraad.

Alt titel
Los abrazos rotos
Regie
Pedro Almodóvar
Cast
Penélope Cruz, Rossy de Palma, Lola Dueñas, Agustín Almodóvar, Blanca Portillo, Lluís Homar, Ã?ngela Molina, Asier Etxeandia, José Luis Gómez, Rubén Ochandiano, Chus Lampreave, Viviana Espinoza, Tamar Novas, Carlos Leal, Chema Ruiz, Carlos García Cambero, Carmen Machi, Kiti Manver, Marta Aledo, Cote Soler, Alejo Sauras, Esther García, Javier Coll, Mariola Fuentes, Enrique Aparicio, Sabine Daigeler, Sergio Díaz, Juan Bautista Cucarella, Lyng Dyrup, Jons Pappila, Yuyi Beringola, Kira Miró, Fernando Lueches, Dani Martín, Enrique Vargas, Javier Giner, Ramón Pons, Diego Romaña Garcia, Carlos Sampedro, Jaime Fernández-Cid Buscató, Fernando Iglesias, Jaime Santos Gonzalez.
Budget
$ 18.000.000
Release
01.03.2009
Release NL
27.08.2009
Release DVD
09.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Pedro Almodóvar | Cast: Lluis Homar (Mateo Blanco/Harry Caine), Penélope Cruz (Lena), Blanca Portillo (Judit Garcia), José Luis Gómez (Ernesto Martel) e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2009

Een ode aan de film noir, een tragisch liefdesverhaal, een melodramatische soapopera en een kijkje in de keuken van het filmmaken, Los Abrazos Rotos is het allemaal en nog veel meer. De opvolger van Volver, een voor Pedro Almodóvar opmerkelijk kalme en ingetogen film die daarmee tot een van de beste in zijn loopbaan gerekend mag worden, is erg ambitieus. Misschien wel iets té ambitieus aangezien de aandacht voor al deze verschillende thema’s bij vlagen ten koste gaat van de diepgang van de personages, waardoor de emotionele kracht van de film veel minder is dan bij Volver het geval was.

Toch is Los Abrazos Rotos verre van een slechte film. Daarvoor is Almodóvar een te goede regisseur die in deze film vooral op het visuele vlak indruk maakt. Het verhaal, dat bij films van Almodóvar altijd moeilijk is na te vertellen, is in dit geval wel erg gecompliceerd. De film speelt zich af op verschillende tijdsniveaus en draait om filmmaker Harry Caine, of Mateo Blanco zoals zijn echte naam luidt. Veertien jaar terug verloor de eens zo succesvolle regisseur en scenarioschrijver zijn zicht en zijn grote geliefde Lena bij een ernstig ongeluk, waarna zijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn. In de film vertelt Caine zijn levensverhaal aan de zoon van een goede vriendin en wordt duidelijk wat er nu precies is gebeurd.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Broken Embraces Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Broken Embraces

acties