Surrogates

Surrogates (2009)

How do you save humanity when the only thing that's real is you?

Surrogates is een prima filmsnack, maar zeker geen hoofdmaaltijd. Daarvoor is het verhaal te suf en de achterliggende filosofie te uitgekauwd.
play

5,7 details

  • 104 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

In de futuristische plaatjesroman Surrogates wordt er alleen nog gecommuniceerd via robots. Het personage Agent Greer (Willis) is genoodzaakt om een onderzoek in te stellen naar enkele moorden op deze robots en besluit in levende lijve de wereld van de robots te ontdekken.

Regie
Jonathan Mostow
Cast
Bruce Willis, Michael Cudlitz, Jack Noseworthy, James Cromwell, Ving Rhames, Boris Kodjoe, Rosamund Pike, Radha Mitchell, Devin Ratray, Helena Mattsson, James Francis Ginty, Jeffrey De Serrano, Brian A. Parrish, Michael Phillip, Danny F Smith.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 122.444.772
Release
24.09.2009
Release NL
15.10.2009
Release DVD
09.03.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Mostow, Cast: Bruce Willis (Tom Greer), Rosamund Pike (Maggie), Radha Mitchell (Peters), Ving Rhames (The Prophet), Michael Cudlitz (Colonel Brendon), e.a Speelduur: 88 minuten, Jaar: 2009

Na het succes van The Matrix in 1999 verschenen er plotsklaps veel soortgelijke scifi’s vol met technische snufjes en levensbeschouwende vragen. Surrogates is geen uitzondering op die regel. Actie, robots en Bruce Willis: dat moet haast wel vermakelijk worden.

In deze nieuwe film van Jonathan Mostow (de regisseur van onder andere Terminator 3) hebben we het als mens maar gemakkelijk. Terwijl we in onze luie stoel liggen, knappen bestuurbare roboteenheden ons vuile werk op. Dat brengt natuurlijk louter voordelen met zich mee. De robots ogen niet alleen mooier dan wij, ze zijn ook sterker en hebben betere zintuigen. Pijn is verleden tijd en zelfs moord en racisme zijn sinds jaar en dag uit de maatschappij geweerd.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Surrogates Nieuwsberichten