Sorority Row (2009)

Sisters for life... and death.

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

De film krijgt geen al te hoge waarderingen, een beetje onterecht vind ik. Ik heb in dit genre al veel slechtere filmen dan dit gezien.
Het scenario, hoewel het erg lijkt op de 'Scream'-filmen, was soms toch wel origineel gevonden.
En de meiden waren toch ook leuk om zien... alleen vond ik Rumer Willis wel een beetje overdreven, kan die meid irritant gillen.. van wie zou ze dat hebben.. toch niet van Demi Moore (moeder) of Bruce Willis (vader).

Rianne

Avatar

Het idee van de film zal de originaliteit prijs niet winnen. Het is dan ook een remake van de film 'The house on sorority row' (1983) en recenter lijkt het ook op 'I know what you did last summer'. Echt erg is dat hier niet, het verhaal is immers niet het belangrijkste in dit genre. De jonge acteurs brengen het er goed vanaf. Ook de dochter van Bruce Willis en Demi Moore, Rumer Willis, laat zien dat ze kan acteren. Er zitten een aantal schrikmomenten in en de moord scènes zijn origineel. Met name de moord met de drankfles in de mond is om van te kokhalzen en dat is toch vaak een reden voor de liefhebbers om te gaan kijken.
Ook voor de niet-liefhebbers is het sarcasme in de dialogen erg leuk, vooral de opmerkingen van Jessica (Leah Pipes). Op sommige momenten lijkt het erop alsof de regisseur een subtiele knipoog geeft naar dit hele genre.

Over het algemeen is 'Sorority row' dus helemaal niet zo'n slechte film. Je moet alleen wel een liefhebber zijn van het genre om er echt van te kunnen genieten. Maar zelfs al is het niet helemaal jouw ding, zul je toch moeten bekennen dat het goed in elkaar zit.

timdekw

Avatar

Ik vond zelf eerlijk gezegd dat de film doorspekt was van cliché horror momenten, het is een dertien in een dozijn film en ze hadden de film net zo goed "Scream! Because I Know What You Did Last Summer Part 4" kunnen noemen.
Maar toch zat de spanning er hier en daar best wel een beetje in en zoals al eerder genoemd waren de sterf scene's best origineel hier en daar. Dus krijgt de film van mij nog net een voldoende.
Voor de liefhebbers een aanrader, voor de haters een afrader en voor de nieuwsgierige filmliefhebbers die graag alles gezien hebben (zoals ik) best een leuk tussendoortje.