Happy End (2009)

Een hier en daar wat rommelige afsluiting van een unieke, gedurfde trilogie rondom een grote familie en een aantal andere deelgenoten.
play

5,7 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Nederland
90 Min Nederland

Happy End gaat verder, in het verhaal 18 jaar nadat de vorige film in de reeks ophield. Toen werd Isaac geboren, de verrassende zoon van Simon en Dory. Nu viert hij bijna zijn 18de verjaardag. De familie is bijeen gekomen omdat stamvader Simon ernstig ziek is. Hij heeft een oogoperatie ondergaan die ernstige complicaties heeft veroorzaakt. Tijdens de bijeenkomst wordt het duidelijk dat elk van de aanwezigen een eigen agenda en belang heeft. Met toenemende weerzin en woede slaat Isaac het gedoe en gedraai van de ouderen gade. Totdat hij een besluit neemt.....

Regie
Frans Weisz
Cast
Pierre Bokma, Geza Weisz, Carolien Spoor, Gaite Jansen, Rijk de Gooyer, Charlie Dagelet, Sophie van Winden, Chava Voor in 't Holt, Laura de Boer, Jasper Gottlieb, Hugo Haenen, Turan Furat, Jip Loots, Kitty Courbois, Catherine ten Bruggencate, Annet Nieuwenhuyzen, Myranda Jongeling, Marjon Brandsma, Edwin de Vries, Ingeborg Loedeman, Sigrid Koetse, Aida Mussach, Nicole Moerland, Peter Oosthoek, Elke Leenhouwers, Frauke Leenhouwers.
Release
01.10.2009
Release NL
01.10.2009
Release DVD
23.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Frans Weisz | Cast: Peter Oosthoek (Simon), Kitty Courbois (Ada), Pierre Bokma (Nico), Edwin de Vries (Hans), Catherine ten Bruggencate (Lea), Jip Loots (Isaac), Gaite Jansen (Mira), Sophie van Winden (Xandra), Rijk de Gooyer (Zwart) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2009

Regisseur Frans Weisz en schrijfster Judith Herzberg maakten eerder Leedvermaak (1989) en Qui Vive (2001). Met Happy End sluiten ze hun drieluik af. Het is een -zeker voor Nederland - unieke trilogie, met films die met tussenpozen van jaren werden opgenomen. Helaas is deze afsluiting hier en daar wat rommelig.

Centraal in de drie films staat een grote familie aan wie op verschillende manieren ook niet-bloedverwanten zijn verbonden. De op sterven liggende Simon is de spin in het grote web. Hij is de man van de overleden Ada die als geest nog steeds bij de familie aanwezig is en de kijker wegwijs maakt in de onderlinge verhoudingen. Die zijn namelijk nogal gecompliceerd. Leedvermaak speelt zich af in de jaren zeventig, Qui Vive zo’n tien jaar later en Happy End in de tweede helft van de jaren negentig. Het is vooral dochter Lea die voor de oude Simon zorgt, maar het valt haar steeds zwaarder. Zowel zoon Isaac als buurtgenote Xandra kunnen goed met Simon opschieten en vinden het zorgen voor hem juist leuk. Hans komt sinds lange tijd weer terug uit Amerika en hij wil zijn kinderen weer zien. Pien, zijn ex-vrouw, heeft daar echter weinig zin in. Simon takelt steeds verder af en de familie komt bijeen om te overleggen wie hem moet verzorgen. Door alle onderliggende spanningen en verstrengelingen komen echter veel meer onderwerpen aan bod.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Happy End

acties