Unstoppable

Unstoppable (2010)

1 million tons of steel. 100,000 lives at stake. 100 minutes to impact.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Ben een beetje verbaasd van de lage scores die deze film overal krijgt.
Ik vond dit een prima film, uitstekend zelfs. Spannend van begin tot einde.
En, verbazingwekkend toch, gebaseerd op ware feiten, wat de film des te indrukwekkend maakt.
Neem daarbij een alweer prima Denzel Washington en Chris Pine en je hebt een puike film van anderhalf uur.
Voor mij is dit een aanrader, en zeker wanneer je heb bekijkt op Blu-ray, altijd net dat iets meer.

Krekker

Avatar

Ik begrijp eigenlijk niet dat deze film zo hoog gewaardeerd wordt. Denzel Washington acteert ver beneden de maat voor wat we van hem gewend zijn. Ik kreeg een beetje het idee dat ik naar een slechte kopie van Morgan Freeman zat te kijken.

Het plot bestaat uit één verhaallijn die weer bestaat uit een aaneenschakeling van onwaarschijnlijkheden. Behoorlijk ongeloofwaardig allemaal en dan heb ik het niet alleen over de gebeurtenissen, maar ook over het gedrag en de beslissingen van de personages.

Aangezien het een actiefilm is zou je verwachten dat op z'n minst de actie goed is, maar ook dat valt eigenlijk tegen. Veel meer actie dan een trein op volle snelheid met een helicopter die er boven rondvliegt zul je niet zien. Natuurlijk staat er af en toe iets in de weg van de trein en natuurlijk loopt er iemand op een gegeven moment over een rijdende trein, maar dat kan de film eigenlijk niet redden.

Voeg aan dit verhaal toe dat de film is doordrenkt in een hollywood sausje en de film krijgt van mijn niet meer dan een 5. Alleen kijken als je echt niks beters te doen hebt.