This Is It

This Is It (2009)

Like You've Never Seen Him Before

Documentaire over de voorbereidingen van de afscheidstour van Michael Jackson smaakt vooral naar meer.
play

6,7 details

  • 112 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

De film This Is It bevat de laatste beelden van Michael Jackson en de repetities voor zijn afscheidsconcerten. De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen.

Alt titel
Michael Jackson's This Is It
Regie
Kenny Ortega
Cast
Michael Jackson, Orianthi.
Budget
$ 60.000.000
Release
28.10.2009
Release NL
29.10.2009
Release DVD
23.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Kenny Ortega | Cast: Michael Jackson, Kenny Ortega, e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2009

Natuurlijk is This Is It een uiterst commercieel product dat erop gericht is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld in het laatje te brengen. En natuurlijk worden de persoonlijke problemen van Michael Jackson op geen enkel moment aangestipt, om maar te benadrukken hoe geweldig deze man was. Maar ondanks zijn gebreken, zorgt This Is It er wel voor dat we inzage krijgen in een show die, wanneer hij op volle kracht zou zijn uitgevoerd, een nieuwe standaard voor de muziekindustrie zou zetten.

Het grootste gevaar van een documentaire die zo snel na de dood van Jackson wordt uitgebracht, is het ophemelen van een man die in de laatste jaren van zijn leven toch ook de nodige kritiek te verduren kreeg. This Is It maakt zich hier gelukkig maar in zeer beperkte mate schuldig aan en concentreert zich vooral op de muziek van Jackson. Het overgrote deel van de film bestaat uit repetities voor de concerten in Londen die zijn glorieuze afscheid hadden moeten inluiden. Deze beelden worden afgewisseld met interviews met de crew en opnames van diverse filmpjes die in de show zouden figureren.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

This Is It Nieuwsberichten